ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Έχω δικαίωμα στα θαύματα

Έχω δικαίωμα στα θαύματα“Έχω δικαίωμα στα θαύματα”  Άλαν Κοέν.

Κάποιες φορές, μας κυριεύει μια έντονη εσωτερική αντίδραση, για κάποιες καταστάσεις που ζούμε. Δεν θέλουμε να είναι αλήθεια, δεν θέλουμε να αποδεχτούμε πως συμβαίνουν, τώρα, αυτή την στιγμή και τα ζούμε. Θα θέλαμε να είναι κάτι σαν ένα κακό όνειρο που μας παιδεύει μεν, τυραννιόμαστε, αλλά θα ξυπνήσουμε και δεν θα υπάρχει και όλα θα γίνουν όπως πριν.

Τα νέα είναι ότι όχι, τίποτα δεν θα γίνει και ούτε θα είναι ποτέ όπως πριν.

Τα καλά νέα είναι, ότι αυτό “το κακό όνειρο” είναι στο χέρι μας να το μετατρέψουμε σε ευλογία. Πιστεύουμε ότι είμαστε μια σταγόνα στον ωκεανό και, τι δύναμη μπορεί να έχει μια σταγόνα σ’ έναν ολόκληρο ωκεανό. Και ξεχνάμε, πως ο ωκεανός είναι σταγόνες. Πολλές σταγόνες μαζί. Μία σταγόνα μόνη της δεν έχει δύναμη, και ταυτόχρονα έχει. Πολύ μεγάλη. Γιατί κάθε σταγόνα, δηλαδή ο καθένας μας -σύμφωνα με τη θεωρεία “των Κοινωνικών Δικτύων” του Έλληνα καθηγητή Κοινωνικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δρ Νικόλαου Χρηστάκη- μπορεί να επηρεάσει άλλους 7 κι ο καθένας από αυτούς άλλους 7… και η πυραμίδα μεγαλώνει γρήγορα, είναι μια γεωμετρική πρόοδος που απλώνεται με εκπληκτικούς ρυθμούς και δημιουργεί ποτάμια και θάλασσες και, ναι εκείνη η σταγόνα ΜΑΖΙ με τις άλλες σταγόνες μπορούν να επηρεάσουν τον ωκεανό.

Έχω δικαίωμα στα θαύματα, όπως λέει ο Άλαν, και εγώ για τη ζωή μου κι εσύ για τη ζωή σου και όλοι μαζί για τη ζωή μας, τη ζωή όλων μας.

Και η μεγαλύτερη δύναμη που μπορεί να κινητοποιήσει τα πάντα, το κάθε τι, είναι μία. Είναι η αγάπη. Η αγάπη η δική μου, η δική σου, όλων μας μπορεί στ’ αλήθεια να κινήσει βουνά. Ο διαχωρισμός είναι αλήθεια πως δημιουργεί φόβο και αδυναμία, η ενότητα με άξονα την αγάπη έχει δύναμη. Απρόσμενη δύναμη.

Χρειάζεται να εμπιστευτούμε. Να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας ότι μπορεί να δημιουργήσει τα θαύματα. Και να εμπιστευτούμε κι αυτό το “περίεργο” με την τόση δύναμη συναίσθημα ότι μπορεί να δημιουργήσει με τον καλύτερο τρόπο για μας, την επόμενη μέρα. Τη δική μου, τη δική σου, όλων μας. Γιατί ότι ζήσουμε, μαζί θα το ζήσουμε.

Με όλη μου την αγάπη και την εμπιστοσύνη μου
σε σένα, σε μένα και στο ΜΑΖΙ.

Βένα Καλογήρου

 

Photo credit: sub_lime79 / Foter.com / CC BY

 

 

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates required







Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500