ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Το Μεγάλο Ερώτημα…

Το Μεγάλο Ερώτημα…Στο προηγούμενο γραπτό μου έγραφα πως, “όταν θέλεις πολύ κάτι, όταν είσαι αποφασισμένος να πληρώσεις το τίμημα, όταν έχεις βγάλει από το νου σου τις λέξεις “δεν γίνεται”, “δεν μπορώ”, “είναι δύσκολο”, “δεν είναι για μένα” κι αν μπεις στη δράση, αν αποφασίσεις να ξεβολευτείς, τότε ΟΛΑ γίνονται.
Δεν υπάρχει όνειρο που να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί. Δεν υπάρχει κάτι που το έχουν κάνει κι άλλοι που να μην μπορείς να το κάνεις κι εσύ. Τα μεγαλύτερα εμπόδια στο διάβα σου, δεν είναι έξω από σένα. Είναι μέσα σου. Είναι οι φόβοι σου, η μαθημένη ανημποριά, η έλλειψη πίστης στις δυνατότητές σου, το βόλεμα στη μετριότητα και όλα όσα σε αφήνουν στον καναπέ και σε απομακρύνουν από τη δράση”.

Αυτές όμως οι σκέψεις, επειδή αφορούν όλους μας, όσο λιγότερο ή περισσότερο καλή ζωή κι αν ζούμε, γεννάνε ένα ερώτημα. “Πώς μπορώ να πιστέψω σε μένα, να ξεπεράσω τους φόβους μου, να αποκτήσω πίστη και να πάω τη ζωή μου ακόμα ψηλότερα;”.

Η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, δυστυχώς δεν θα είναι σε όλους αρεστή. Δεν είναι αρεστή σε εκείνους που ψάχνουν για το κατάλληλο χαπάκι. Είναι μόνο για όσους νιώθουν την ανάγκη να ξεφύγουν από την κλάψα και το παράπονο και να μπουν στη δράση που θα τους οδηγήσει στα όνειρά τους.

Και η απάντηση είναι: “Γνώση και δράση”.

Τι σημαίνει όμως αυτό; Ποια γνώση; Ποια δράση;

Γεννήθηκες με συγκεκριμένα ταλέντα και τεράστιες δυνατότητες. Αυτό σημαίνει πως όσο εσύ δεν αναγνωρίζεις τα ταλέντα σου και το μέγεθος των δυνατοτήτων σου ή δεν θα ξέρεις τι στ’ αλήθεια θέλεις από τη ζωή σου ή θα έχεις ψεύτικα θέλω. Και ψεύτικα θέλω είναι εκείνα που οι άλλοι σε έπεισαν ότι αν τα έχεις θα είσαι και ευτυχισμένος…

Αρχικά λοιπόν χρειάζεται να αποκαλύψεις τα αληθινά σου θέλω.

Στη συνέχεια, χρειάζεται να αναγνωρίσεις τις πραγματικές σου δυνατότητες, οι οποίες είναι (σε παρακαλώ πίστεψέ με) πάρα πολύ μεγαλύτερες από αυτές που μέχρι σήμερα αναγνωρίζεις.

Όταν κάνεις αυτά σαν αρχή, στη συνέχεια μπορείς σταδιακά να αναγνωρίσεις όλες τις αλυσίδες οι οποίες σε κρατάνε δέσμιο (φόβοι, λαθεμένα πιστεύω κλπ.) και απελευθερωμένος πια να δημιουργήσεις τη ζωή που θέλεις.

Δυστυχώς όμως, πολλοί από εμάς έχουμε και μια δυνατή αλυσίδα στο πόδι η οποία ονομάζεται “ξερολισμός”. Πιστεύουμε ότι ξέρουμε και τι πρέπει να κάνουμε και το πώς να το κάνουμε. Αλλά εγώ αναρωτιέμαι: Και τότε, γιατί δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε; Σπάσε λοιπόν αυτήν την εγωιστική αλυσίδα και πες στον εαυτό σου: “Δεν ξέρω και θέλω να μάθω”…

Τελειώνοντας, θα επαναλάβω τη φράση του Φραγκλίνου Ρούσβελτ που είπε: “Η επένδυση με τη μεγαλύτερη απόδοση, είναι η επένδυση στη γνώση…”.

Αντώνης Καλογήρου

 

 

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates required







Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500