ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Θέλω να ξέρω… 2ο Μέρος

Πριν συνεχίσω την κουβεντούλα μας πάνω στα “θέλω να ξέρω…”, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα χίλια περίπου άτομα που διάβασαν το 1ο μέρος και έκαναν like επάνω στο κείμενο. Αποτελεί αληθινή τιμή για μένα…

Ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις μου πάνω στο θέμα μας, θα αναφερθώ σε ένα, καθοριστικό κατά τη γνώμη μου, εμπόδιο στην προσπάθειά μας να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις του “θέλω να ξέρω…”.

Θέλεις να ξέρεις γιατί σου συνέβη το Α ή το Β γεγονός. Πολύ ωραία. Αναρωτήσου όμως, μήπως κατά βάθος ήθελες να σου συμβεί αυτό που σου συνέβη; Για παράδειγμα, δεν ήθελες με τίποτε να χωρίσεις από τον Κωστάκη (ή την Ελενίτσα) αλλά μήπως ένα κομμάτι του “είναι” σου πίστευε ότι το να χωρίσεις θα ήταν το καλύτερο για σένα; Με άλλα λόγια, ξέρεις τι στ’ αλήθεια θέλεις;

Μην απορείς με αυτήν την ερώτηση. Το 97% του κόσμου ξέρει πολύ καλά τι δεν θέλει αλλά μόνο το 3% ξέρει τι θέλει. Οι περισσότεροι από εμάς, λοιπόν, ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι ξέρουμε τι θέλουμε και τις περισσότερες φορές όταν τελικά κατακτήσουμε αυτό που θέλουμε, ανακαλύπτουμε ότι θα θέλαμε κάτι άλλο!!! Με βάση το προηγούμενο παράδειγμα, μήπως τελικά το “θέλω” σου για μια σχέση (που δεν το έχεις συνειδητοποιήσει) δεν έχει να κάνει με τον Κωστάκη ή την Ελενίτσα και γι’ αυτό ασυνείδητα οδήγησες τα πράγματα στο χωρισμό; Μήπως, αν ξεκάθαρα ήξερες τι θέλει η καρδιά σου, για να τα δώσει όλα και να είναι ευτυχισμένη, δεν θα ξεκινούσες αυτή τη σχέση;

Με την ίδια λογική, για κάθε τομέα της ζωής μας, είναι απόλυτα σημαντικό το να ξεκαθαρίσουμε τι ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ θέλουμε. Και είναι σημαντικό γιατί τα περισσότερα “θέλω” μας δεν είναι δικά μας!!! Είναι αυτά που μας έχουνε μάθει ότι αν τα έχουμε τότε θα ήμαστε σημαντικοί και τότε θα μας αγαπάνε. Έτσι πάει ο νέος και δηλώνει ένα σωρό σχολές και όχι μόνο αυτή που θέλει η καρδιά του. Τον μάθανε ότι “θέλω” του πρέπει να είναι το πτυχίο και όχι αυτό που θα τον κάνει να νιώθει χαρά όταν το υπηρετεί.

Μια άλλη παγίδα είναι η άγνοια που έχουμε σχετικά με το γιατί θέλουμε αυτό που θέλουμε. Όταν θέλω ένα πανάκριβο αμάξι, καλά κάνω και το θέλω. Το θέμα όμως είναι, γιατί το θέλω; Μήπως γιατί όταν το αποκτήσω θα γίνω σημαντικός; Ή το θέλω γιατί νιώθω ότι μου αξίζει και δικαιούμαι να προσφέρω στον εαυτό μου αυτό που μπορεί να μου προσφέρει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο; Γιατί όπως όλοι καταλαβαίνετε, όταν πιστεύεις πως είσαι σημαντικός επειδή έχεις πολυτελές αυτοκίνητο, σπίτι στην Εκάλη και εξοχικό στη Μύκονο, τότε αδελφέ μου θα ζεις χωρίς ποτέ να πάρεις απαντήσεις στα “θέλω να ξέρω…”.

Όταν ζεις με τη ψευδαίσθηση ότι σ’ αγαπάνε οι γύρω σου ενώ απλά σε γλύφουνε γιατί είναι φοβισμένοι άνθρωποι και σε σένα ψάχνουν τη δικαιολογία τους ή το δεκανίκι τους, όταν πιάσεις τον εαυτό σου να έχει μαζέψει γύρω του ΜΟΝΟ δειλούς, μοιραίους και άβουλους, τότε αναρωτήσου: “Εσύ που είσαι; Οι ανάγκες της ψυχής σου που σε καλούν να πας μπροστά που πήγαν;”.

Έχει ζόρι η ανηφόρα, αλλά σου χαρίζει αληθινές ομορφιές. Έχει ευκολία το ίσιωμα και πολλές ψευδαισθήσεις ασφάλειας και αγάπης, αλλά σε οδηγεί στη δυστυχία…

Πάμε, λοιπόν, αγαπημένοι μου να δημιουργήσουμε την ομορφιά που μας αξίζει, ξεκαθαρίζοντας μέσα μας αρχικά, τι θέλουμε και γιατί το θέλουμε!!!

Με αγάπη και εκτίμηση, η συνέχεια σε επόμενο αρθράκι…
Αντώνης Καλογήρου

 

 

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates required







Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500