ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Έχουμε επιλογές;

Έχουμε επιλογές;Μας λένε πως πάντα μπορούμε να επιλέξουμε, πως πάντα έχουμε επιλογές. Πόση επαφή έχει αυτό με την πραγματικότητα; Κάποιες καταστάσεις, είναι απλά αυτές που είναι και το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι όχι βέβαια να επιλέξεις, αλλά να συνεχίσεις αυτό που κάνεις άσχετα αν καθόλου δεν σου αρέσει.

Και υπάρχουν και χειρότερα. Να έχεις επιλέξει εκείνα που θέλεις αλλά… όπως πολύ συχνά συμβαίνει, να αναγκάζεσαι να ακολουθήσεις όχι τα θέλω σου, αλλά τα πρέπει!

Πράγματα τόσο γνωστά σε όλους μας, καθώς όλοι έχουμε μαθητεύσει από μικρά παιδιά στο «σχολείο των πρέπει».

Από την άλλη, υπάρχει μια πολύ αγαπημένη μου φράση του μοναδικού Wayne Dyer, που με συντροφεύει χρόνια τώρα και λέει το εξής: «Υπάρχει πάντα μια λύση»! Η αλήθεια είναι ότι την έβαλα σε μεγάλη δοκιμασία έχοντας την πρόθεση και την επιθυμία να την αποδεχτώ. Και την αποδέχτηκα. «Υπάρχει πάντα μία λύση!»

Ας το δούμε πρώτα από μια διασκεδαστική πλευρά, μέσα από μια παλιά ιστοριούλα-ανέκδοτο που έχει όμως σαφέστατα μια μεγάλη αλήθεια. Φαντάσου πως:

«Είσαι στο αυτοκίνητό σου και οδηγείς ενώ έξω βρέχει καταρρακτωδώς.
Περνάς  από μια στάση λεωφορείου όπου συναντάς τρία άτομα να περιμένουν:
1. Μια γριούλα που δείχνει να βρίσκεται σε μεγάλη ανάγκη.
2. Ένα φίλο σου από τα παλιά, που κάποτε σου έσωσε τη ζωή.
3. Τη γυναίκα/άντρα των ονείρων σου.
Ποιον θα έπαιρνες μαζί σου στο αυτοκίνητο; Το αυτοκίνητό σου είναι διθέσιο. Χωράει μόνο ένα άτομο».

Επιλογές;

Η αυθόρμητη απάντηση ενός θέλω, θα ήταν το 3, αν τα δύο προηγούμενα δεν συναγωνίζονταν για το ποιο είναι το μεγαλύτερο πρέπει.

Θα μπορούσες να πάρεις τη γριούλα που έμοιαζε να πεθαίνει και έτσι να τη σώσεις. Ή τον παλιό σου φίλο που κάποτε σου έσωσε τη ζωή. Κι ούτε συζήτηση βέβαια για τη γυναίκα/άντρα της ζωής σου που ίσως να μην ξανασυναντούσες ποτέ.

Κι επειδή, υπάρχει πάντα μία λύση…

«Θα έδινες τα κλειδιά του αυτοκινήτου στο φίλο σου και θα του ζητούσες να πάει τη γριούλα στο νοσοκομείο, ενώ εσύ θα έμενες με τη γυναίκα/άντρα των ονείρων σου περιμένοντας το λεωφορείο».

Έχουμε επιλογές; Ναι. Από όποια πλευρά κι αν το δούμε, αστεία ή σοβαρή πάντα έχουμε επιλογές. Υπάρχουν πάντα επιλογές, απλά δεν έχουμε εκπαιδεύσει το μυαλό μας να ανοίγει σε όλο το φάσμα των επιλογών που οπωσδήποτε υπάρχουν γύρω μας. Αυτές είναι εκεί και περιμένουν, εμείς χρειάζεται να γνωρίσουμε το πώς να τις βλέπουμε.

Μας λείπει η μεγάλη τέχνη της επικοινωνίας.

Της ευέλικτης ουσιαστικής εκείνης επικοινωνίας – με τον εαυτό μας, τους συνεργάτες, με τους ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν, τα παιδιά, τους αγαπημένους, τις καταστάσεις… με όλα όσα γενικά καθορίζουν τη ζωή μας.

Είναι η τέχνη της επικοινωνίας μας με τους άλλους, που μας προσφέρει το τεράστιο πλεονέκτημα να μπορούμε να οδηγήσουμε και τα γεγονότα και τις καταστάσεις που μας αφορούν με τον τρόπο που εμείς θέλουμε και έτσι όπως θέλουμε.

Γιατί, όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας σε όλους τους τομείς, δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε ανεξήγητα και το κυριότερο, ούτε ανεξέλεγκτα. Μπορούμε πάντα να οδηγήσουμε τον εαυτό μας στις επιλογές και στα αποτελέσματα που έχουμε ανάγκη, θέλουμε και κάνουμε κέφι να βιώσουμε στη ζωή μας.

Βένα Καλογήρου

 

 

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates requiredΕπικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500