ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Ασύμφορη επένδυση…

Ασύμφορη επένδυση…Μια μεγάλη επιστημονική ομάδα ερευνών,” μας λέει η Louise L. Hay στο βιβλίο της ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ, “έχει αποδείξει ότι τα αρνητικά συναισθήματα —φόβος, θλίψη, θυμός— μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο βλεννογόνο του στομάχου, ενώ η αγάπη και η χαρά μπορούν να τον ηρεμήσουν. Και μάλιστα, όσο περισσότερο βιώνουμε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να εμφανίσουμε διαταραχές όπως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, έλκος και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.”

Πόσο συχνά όλοι μας κάνουμε τέτοιες “ασύμφορες επενδύσεις” στα αρνητικά μας συναισθήματα; Σα να βλέπω το πονηρό χαμογελάκι στα πρόσωπα! Ναι, το κάνουμε όλοι μας και μάλιστα συχνά, είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε…

Και συνεχίζουμε να διαβάζουμε:
“Τα προβλήματα του πεπτικού συστήματος γενικά συσχετίζονται με το φόβο για τις καινούριες καταστάσεις και εμπειρίες.
Πιο συγκεκριμένα, όσοι υποφέρουν από σπαστική κολίτιδα έχουν συνήθως πρόβλημα με την ανασφάλεια. Η κολίτιδα σχετίζεται με το φόβο μας να αφήσουμε κάτι να φύγει από τη ζωή μας, ενώ τα προβλήματα του εντέρου γενικά έχουν να κάνουν με την προσκόλλησή μας στο παρελθόν.
Τα αρνητικά πρότυπα σκέψης που σχετίζονται με τα προβλήματα του βάρους έχουν να κάνουν με την ανάγκη μας για προστασία. Οι εθισμοί γενικά είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δεν μπορούμε να χειριστούμε, παίρνοντας κάποια ουσία.”

Αυτό το τελευταίο η Λουΐζα το αποκαλεί “το βάζω στα πόδια από τον εαυτό μου”.
“Τέλος, τα προβλήματα του μεταβολισμού του σακχάρου του αίματος σχετίζονται με τις ευθύνες και τα βάρη της ζωής. Η υπογλυκαιμία δείχνει ότι κατακλυζόμαστε από τα φορτία στη ζωή μας, ότι έχουμε την αίσθηση πως ό,τι και να κάνουμε είναι μάταιο.”

Στο βιβλίο αναλύονται όλα όσα αφορούν στο τρίτο συναισθηματικό κέντρο: πεπτικό σύστημα, βάρος, επινεφρίδια, πάγκρεας και εθισμοί, ποια είναι τα πρότυπα της σκέψης και της συμπεριφοράς που τα δημιουργούν, και βέβαια όλες οι σύγχρονες προτεινόμενες λύσεις της κλασικής, ολιστικής θεραπείας καθώς και οι δηλώσεις της Λουΐζας, όπως:

“Η ίδια η ζωή με αγαπάει, με φροντίζει και με υποστηρίζει!”

“Νιώθω ασφαλής. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου!”


“Ζω στο παρόν. Κάθε στιγμή είναι καινούργια. Τώρα επιλέγω να αναγνωρίζω την αξία μου!”

Πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν είναι το όποιο “πρόβλημα” δημιουργούμε στο σώμα και την υγεία μας. Το κάθε  “πρόβλημα” είναι ένας φίλος που έρχεται να μας πει ή να μας φωνάξει, ανάλογα πόσο έντονο είναι, ότι είμαστε σε λάθος δρόμο αυτή την στιγμή και χρειάζεται κάτι διαφορετικό να δούμε ή να κάνουμε. Το “πρόβλημα” νοιάζεται για την ευτυχία στη ζωή μας και την αγάπη μέσα μας. Γι αυτό μας ταρακουνάει.

Και η Louise L. Hay είναι μοναδική και αξεπέραστη θεραπεύτρια για τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και τόσα πολλά χρόνια τώρα…

Βένα Καλογήρου

 

 

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates requiredΕπικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500