ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Η σελινόριζα του Βασίλη

Η σελινόριζα του ΒασίληΠρόσφατα πέρασα μπροστά από μια λαϊκή και θυμήθηκα μια Παρασκευή πολλάαααα χρόνια πριν. Ο ανιψιός μου μόλις είχε αρχίσει να περπατάει και αποφασίσαμε να πάμε βόλτα στη λαϊκή. Μόλις φτάσαμε τα ματάκια του γούρλωσαν. Μια πανδαισία χρωμάτων απλώνονταν μπροστά του. Περάσαμε από κάθε πάγκο. Του έδινα τα φρούτα και τα λαχανικά, να τα πιάσει, να τα μυρίσει. Τα έπιανε στα μικροσκοπικά του χεράκια και τα περιεργαζόταν με προσήλωση, θαυμασμό, περιέργεια και αγάπη. Τα έφερνε κοντά στη μυτούλα του και απολάμβανε τη διαφορετικότητα στις οσμές. Οι εκφράσεις του ήταν ανεκτίμητες! Του είχα υποσχεθεί ότι αφού τα δούμε όλα, θα διαλέξει αυτό που του αρέσει πιο πολύ και θα το αγοράσουμε. Διάλεξε μια σελινόριζα. Μην με ρωτήσεις γιατί. Αυτό του άρεσε, αυτό επέλεξε!

Σήμερα θυμήθηκα εκείνη την ημέρα. Σήμερα αποφάσισα να ζήσω όπως εκείνη την ημέρα. Να βλέπω την πανδαισία χρωμάτων που απλώνεται μπροστά μου. Ακόμα και στην πόλη μπορείς να δεις πράσινα δέντρα, να προσέξεις τα χρώματα των αυτοκινήτων, τα ρούχα των ανθρώπων που σε προσπερνάνε βιαστικά. Να θαυμάζω τα μικρά, καθημερινά που συνήθως τα θεωρούμε δεδομένα. Τον πρωινό καφέ, τη συνάδελφο που είπε καλημέρα με χαμόγελο, το τυροπιτάκι της γιαγιάς που το έφτιαξε μ’ αγάπη. Να παρατηρώ την ομορφιά γύρω μου. Στο πιτσιρίκι που γουρλώνει τα μάτια μπροστά στον τροχονόμο, την έφηβη που βοηθάει τη γιαγιά να διασχίσει το δρόμο, στην κοπέλα με τα τεράστια μάτια. Μαγεία!

Εσύ τι επιλέγεις σήμερα; Θέλεις κι εσύ να έχεις μια υπέροχη μέρα; Θέλεις κι εσύ να χαμογελάσεις; Αν ναι, επέλεξε να δεις την ομορφιά αυτής της μέρα. Παρατήρησε τις λεπτομέρειες που κάνουν τη ζωή μας όμορφη και χαμογέλα σε κάθε μία!

Αγάπη Καλογήρου

 

 

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates requiredΕπικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500