ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

“Θέλω να έχω…”

Κάποια πράγματα νομίζω συμβαίνουν με τον ίδιο περίπου τρόπο και σε εμένα και σε εσένα και σε όλους μας.

Κάθε τόσο κάποια μου επιθυμία του τύπου “θέλω να έχω…”, “θέλω να κάνω…”, “θέλω να ζήσω…”, “θέλω να απολαύσω…” έρχεται και στέκεται προκλητικά μπροστά μου. Με κοιτάει στα μάτια και μου ζητάει να την κάνω πραγματικότητα και όχι μόνο μια φορά… Αυτά τα θέλω της ζωής μας, μας ζητάνε και πολλές φορές απαιτούν να τα ικανοποιήσουμε ξανά και ξανά.

Γιατί;

Γιατί ό,τι πιο φυσικό και ανθρώπινο σ’ αυτό τον κόσμο είναι να έχουμε επιθυμίες και να τις ικανοποιούμε.

Είναι φυσικό, αλλά πόσο ικανοποιούμε τις δικές μας επιθυμίες; Όχι των άλλων, τα δικά μας θέλω, τα προσωπικά θέλω του εαυτού μας; Μάλλον, όχι πολύ. Δηλαδή, τις περισσότερες φορές όχι.

Γιατί;

Μα, γιατί είμαστε “καλά παιδιά”. Και φυσικά πρώτα είναι οι ανάγκες και οι επιθυμίες των άλλων – παιδιών, γονιών, σκυλιών, γατιών, δουλειάς κλπ. Κι αν κάπου με κάποιο τρόπο μπορούμε να στριμώξουμε και κάποια δική μας ανάγκη ή επιθυμία, η οποία βέβαια με τίποτα δεν θα πρέπει να ξεβολέψει ή να διαταράξει το πρόγραμμα των γύρω μας, τότε μας δίνουμε κι εμάς κάτι.

Μα έχει υγεία αυτό; Βεβαίως όχι. Γιατί ο εαυτός μας συσσωρεύει επάνω του φορτία από παράπονο, κούραση, κι εκείνη την αίσθηση του ανεκπλήρωτου… που είναι τόσο βαριά.

Και κάποια στιγμή ξεσπάει με περίεργους τρόπους – κάτι που είναι πολύ φυσικό – κι έπειτα νιώθει άσχημα, μαζεύεται, γίνεται ξανά ένα “καλό παιδί” και η ιστορία ξεκινάει πάλι από την αρχή.

Και πάμε στο μεγάλο ερώτημα: Υπάρχει τρόπος να βγει κάποιος από αυτό τον κύκλο; Ναι. Κι αυτό το “ναι”, το λέμε με σιγουριά γιατί έχουμε τόσες αποδείξεις από την καθημερινότητα των ανθρώπων που έχουν δουλέψει με το “καλό παιδί” κι έχουν βιώσει στην πράξη την αλλαγή τους σε “ευτυχισμένο παιδί”.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι οι γύρω τους, αγαπημένοι ή συνεργάτες, τους δίνουν τώρα πολύ περισσότερη εκτίμηση και αποδοχή! Αυτό που φοβόντουσαν πως θα το χάσουν αν πάψουν να είναι “καλά παιδιά” το παίρνουν τώρα στο πολλαπλάσιο.

Γνωρίζοντας, κι εμείς και όσοι το έχουν ήδη παρακολουθήσει, πόσο δυνατό και αποτελεσματικό είναι αυτό το σεμινάριο, ευχόμαστε από την καρδιά μας να ζήσουμε μαζί αυτό εκπληκτικό διήμερο με τα τόσο δυνατά βιώματα που έχουν σαν αποτέλεσμα να τολμάει ο εαυτός να κοιτάξει κατάματα το μεγαλείο του!

 

Βένα Καλογήρου

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates requiredΕπικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500