ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Μύθοι και Αλήθειες – 2ος Μύθος

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλους εκείνους που με τίμησαν διαβάζοντας το κείμενό μου για τον πρώτο μύθο. Η τεράστια αναγνωσιμότητά του με γεμίζει χαρά, ελπίδα, αλλά και ευγνωμοσύνη για όλους σας.

Διατυπώνοντας τις απόψεις μου για το δεύτερο μύθο, αυτόν  του “καλού παιδιού”, αρχικά θα ήθελα να επισημάνω την ουσία του μύθου. Ο μύθος στηρίζεται στο ακλόνητο πιστεύω πως στη ζωή μας ή θα είμαστε ένα “καλό παιδί” ή θα είμαστε ένα “κακό παιδί”.

Το να είμαστε “κακό παιδί” θεωρούμε ότι σημαίνει να μην υπολογίζουμε τους άλλους, να βάζουμε τον εαυτό μας πάνω απ’ όλους και όλα προκειμένου να πετύχουμε, δηλαδή “να πατάμε επί πτωμάτων” για να κατακτήσουμε τα όνειρά μας. Και όλο αυτό δεν το θέλουμε, γιατί δεν έχει αγάπη και αποδοχή από τους άλλους, αλλά έχει πόνο, μοναξιά, αποτυχία και απόρριψη.

Το να είμαστε “καλό παιδί” από την άλλη, μπορεί να μην μας αφήνει να πραγματοποιήσουμε όλα αυτά που ονειρευόμαστε, μιας και προτεραιότητα στη ζωή μας έχουν πάντα οι άλλοι και αυτό που θέλουν οι άλλοι (σύζυγοι, προϊστάμενοι, γονείς, παιδιά, φίλοι κλπ.) αλλά –τουλάχιστον– έχει και αρκετές στιγμές που παίρνουμε την αποδοχή και την αγάπη μιας και είμαστε “καλά παιδιά”.

Βέβαια, μας πονάει το γεγονός ότι εκείνος που μας δίνει την αγάπη και την αποδοχή του θέλει να έχουμε συνέχεια τη συμπεριφορά που τον εξυπηρετεί, αλλιώς μας παρατάει. Αλλά τι να κάνουμε, δεν μπορείς να τα έχεις όλα σ’ αυτήν τη ζωή!!! Από την άλλη πιστεύουμε ότι έχει δίκαιο, γιατί αν ήξερε ποιοι πραγματικά είμαστε, αν ήξερε ότι στην πραγματικότητα δεν είμαστε και τόσο καλοί και ότι πολλές φορές τον έχουμε βρίσει (από μέσα μας), τότε θα μας παράταγε για πάντα.

Ταυτόχρονα, μας ενοχλεί που δεν τολμάμε να ζητήσουμε αυτά που θέλουμε από τον ερωτικό μας σύντροφο, μιας και υπάρχει ο κίνδυνος να τσακωθούμε και από τη στιγμή που η σχέση μας δεν πάει και πολύ άσχημα, δεν πειράζει.

Όσον αφορά, δε, τη δουλειά μας, σιγά που θα ρισκάρουμε να συγκρουστούμε με όλους για να ανέβουμε στην κορυφή. Κι αν εκεί δεν τα καταφέρουμε; Φαντάζεσαι τι έχει να γίνει; Άσε, λοιπόν, και η δεύτερη και η τρίτη θέση μια χαρά είναι!!!

Θυμάμαι πόσο πολύ πονούσα όταν ήμουνα το απόλυτα “καλό παιδί” για όλο το οικογενειακό μου περιβάλλον, πόσο θλιμμένα καθόμουνα ήσυχος στην καρέκλα μου και άκουγα τη μητέρα μου να λέει: “Βλέπετε τι καλό παιδί είναι;” Ταυτόχρονα όμως θυμάμαι πόσο υπέροχα ένιωθα τις –λίγες σχετικά– φορές που ήμουν μόνος με τα άλλα παιδιά της γειτονιάς ή του σχολείου και έκανα ό,τι ήθελα γιατί απλά ένιωθα ελεύθερος! Γιατί όμως συνέχιζα να είμαι τόσο “καλό” παιδί; Γιατί έπνιγα αυτό που πραγματικά ήμουν γι’ αυτό που ήθελαν οι άλλοι; Απλά, γιατί είχα πιστέψει ότι εάν δεν έκανα αυτό που μου λέγανε, τότε θα γινόμουν ένας κακός άνθρωπος!!!

Κανείς δεν μας έμαθε όμως την αλήθεια, που λέει πως υπάρχει και μια τρίτη επιλογή: Να μην είμαι ούτε “καλό” ούτε “κακό” παιδί, αλλά να είμαι ένας ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!

Για να επιλέξεις όμως να γίνεις ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος αρχικά, θα πρέπει να μάθεις και να συνειδητοποιήσεις τις μακροπρόθεσμες καταστροφές που προκαλεί ο ρόλος του “καλού παιδιού”. Ένας ρόλος που σε οδηγεί σε μια ζωή με σκοτωμένα όνειρα, με ατελείωτους συμβιβασμούς, χαμένες φιλοδοξίες, πεταμένα ταλέντα, μίζερες ερωτικές σχέσεις, ανικανοποίητη σεξουαλική ζωή και τελικά, σε μια ΧΑΜΕΝΗ ζωή.

Οι περισσότεροι, βέβαια, παγιδεύονται στο ότι η ζωή τους μέχρι σήμερα, σε σύγκριση με πολλούς άλλους, είναι από αρκετά καλή μέχρι πολύ καλή. Έτσι δεν βλέπουν το πόσο καλύτερη θα μπορούσε να είναι, πόσο πιο χαρούμενη, δημιουργική και ευτυχισμένη θα μπορούσε να γίνει, εάν σταματούσαν το ρόλο του “καλού παιδιού”.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να μάθεις και το τι έχεις να κερδίσεις με την αλλαγή σου από “καλό παιδί” σε ολοκληρωμένο άνθρωπο. Σε έναν άνθρωπο που θα τον αγαπάνε αληθινά γι’ αυτό που είναι και όχι γι’ αυτό που θα ήθελαν να είναι, που θα τον θαυμάζουν για την αυθεντικότητα και την ειλικρίνειά του, που θα ζει τη ζωή του με οδηγό τα όνειρά του και όχι με το τι θέλουν οι άλλοι, σε έναν άνθρωπο ικανό να δημιουργήσει μια σχέση αγάπης απολαμβάνοντας χωρίς φόβο τη διαφορετικότητα των προσωπικοτήτων και των κορμιών του εαυτού του και του ερωτικού του συντρόφου, σε έναν άνθρωπο που δημιουργεί τη ζωή που θέλει!!!

Η αλήθεια είναι πως αυτό θέλουμε όλοι μας. Αυτό είναι το κρυφό όνειρο της καρδιάς μας. Για να το κάνεις όμως πρέπει να “μάθεις” να μην είσαι πια “καλό παιδί” αλλά ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος.

Αγαπημένοι μου φίλοι. Μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Είναι η στιγμή να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας και να πραγματοποιήσετε ΟΛΑ σας τα όνειρα.

Όσο κι αν το πιστεύετε ή δεν το πιστεύετε αυτή τη στιγμή, ΕΙΣΤΕ ικανοί να δημιουργήσετε μια πανέμορφη ζωή.

Άλλωστε, και το δικαιούστε και το αξίζετε και το μπορείτε.

 

Αντώνης Καλογήρου

 

 

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates required







Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500