ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Μύθοι και Αλήθειες – 4ος Μύθος

Ο μύθος λέει ότι αν πας σε ένα καλό σεμινάριο με κάποιον καταπληκτικό δάσκαλο, τότε θα αλλάξεις τη ζωή σου. Είναι όμως αυτή η αλήθεια;

Όχι. Γιατί αν εσύ, για τον οποιονδήποτε λόγο, συνεχίσεις τις ίδιες συμπεριφορές τότε καμία αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει στη ζωή σου έστω κι αν παρακολουθήσεις 1000 σεμινάρια με τους καλύτερους δασκάλους. Ποια είναι, λοιπόν, η αλήθεια;

Όσοι με ξέρετε, και διαβάζετε αυτά που γράφω, γνωρίζετε ότι ποτέ δεν γράφω άμεσα για το περιεχόμενο και το βαθύτερο σκεπτικό ενός σεμιναρίου. Ο λόγος είναι ότι δεν θέλω να έρθει κάποιος στο όποιο σεμινάριο πιστεύοντας ότι όταν το παρακολουθήσει θα του δοθεί το μαγικό χαπάκι με το οποίο θα λύσει τα όποια προβλήματά του. Η αλήθεια είναι ότι τα σεμινάρια απ’ όποιον και αν γίνονται, όσο καλά ή όχι κι αν είναι, δεν σου λύνουν κανένα πρόβλημα. Τα σεμινάρια (τα ποιοτικά τουλάχιστον), σου δίνουν απαντήσεις στο γιατί σου συμβαίνει αυτό ή το άλλο και ταυτόχρονα σου δείχνουν και επιλογές και συμπεριφορές με τις οποίες θα έχεις διαφορετικά αποτελέσματα στη ζωή σου.

Πάντα πίστευα ότι “τα λίγα θέλουν κόπο και τα πολλά θέλουν τρόπο”. Αυτόν τον “τρόπο” σου δείχνει ένα καλό σεμινάριο και σου αποδεικνύει επίσης ότι ΜΠΟΡΕΙΣ να τον εφαρμόσεις εάν το αποφασίσεις. Ξεκαθάρισα με αυτές μου τις σκέψεις κάποια παρεξηγήσιμα σημεία, γιατί θα ήθελα με την ευκαιρία αυτού του μύθου, να μιλήσω για τα δυο επόμενα σεμινάρια του “ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ” τα οποία θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και εξ’ αυτού πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.

Αρχικά, το “ΟΡΙΣΕ ΕΣΥ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ”, είναι ένα σεμινάριο το οποίο έχει στηριχθεί στην επιστημονική θεώρηση της συναλλακτικής ανάλυσης. Στο σεμινάριο αυτό μαθαίνεις γιατί εσύ, αλλά και ο άλλος, συμπεριφέρεσαι με τον Α ή τον Β τρόπο, αλλά και το πώς εσύ μπορείς να ελέγξεις και να καθορίσεις το “παιχνίδι” που παίζεται μεταξύ σας. Έτσι θα ανεβάσεις εκπληκτικά πολύ την ποιότητα των σχέσεών σου και σαν συνέπεια θα έχεις μια πολύ καλύτερη ζωή, μιας και η ποιότητα των σχέσεών μας αντανακλά και την ποιότητα της ζωής μας.

Στη συνέχεια, θα μάθεις πώς στην ηλικία των 6 περίπου χρόνων, σαν ένας τέλειος σεναριογράφος έγραψες το σενάριο της ζωής σου, το οποίο και παίζεις μέχρι σήμερα με εκπληκτική πιστότητα. Στο σενάριο αυτό είναι γραμμένα τα πάντα. Από τον ποιον θα παντρευτείς μέχρι το αν θα βγάλεις λεφτά. Από το αν θα ζήσεις μια ζωή χαρούμενη μέχρι το αν η ζωή σου θα είναι ένα δράμα κλπ. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι για σένα και να το αναγνωρίσεις, αλλά και να μάθεις το πώς σήμερα μπορείς να αλλάξεις όλα εκείνα τα σημεία του σεναρίου που δεν σου αρέσουν και δεν τα θέλεις στη ζωή σου.

Αν δεν κάνεις τις αλλαγές που θέλεις, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι θα ζήσεις το σενάριό σου μέχρι τέλους!!!

Για το επόμενο σεμινάριο θα μιλήσω ξεχωριστά στο επόμενο κείμενό μου, γιατί είναι κάτι πρωτότυπο, δυναμικό και ανατρεπτικό, που για πρώτη φορά γίνεται στην Ελλάδα.

Σας περιμένω να δουλέψουμε με αγάπη για τον εαυτό μας και τη ζωή μας στο σεμινάριο “ΟΡΙΣΕ ΕΣΥ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ”, στις 22 και 23 Φεβρουαρίου.

Με αγάπη και εκτίμηση,

Αντώνης Καλογήρου

 

 

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates requiredΕπικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500