ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Περί Ουράνιας Αλήθειας

Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησαν ΟΙ ΟΥΡΑΝΙΟΙ, από τις εκδόσεις “Η Δυναμική της Επιτυχίας” και όπου οι εκδότες τους αποτέλεσαν τους πνευματικούς νονούς τους, είχα την επιθυμία να κοινοποιήσω την προέλευση της έμπνευσης αυτού του μυθιστορήματος.
Ο χρόνος με συμβούλεψε να περιμένω ως τώρα. Και τον εμπιστεύτηκα τυφλά.
Όπως εμπιστεύτηκα και την έμπνευση των ΟΥΡΑΝΙΩΝ, που ήρθε εντελώς απρόβλεπτα στη ζωή μου, ως συγγραφική δράση και ως συγκλονιστική βιωματική εμπειρία.

Εδώ και καιρό, αντιμετωπίζω μια σημαντική πρόκληση, που έγινε η αιτία να αποφασίσω να μιλήσω για την “Ουράνια Αλήθεια”. Και η πρόκληση -που μεταμορφώθηκε σε πρόσκληση- ήταν οι συχνές απορίες των αναγνωστών, όπως:
“Πώς σου ήρθε να γράψεις για τους Ουράνιους;”
“Υπήρξαν στα αλήθεια;”
“Τι κρύβεται πίσω απ’ αυτό το μυθιστόρημα;”

Έπλασα λοιπόν στο μυαλό μου, τρεις φανταστικούς χαρακτήρες ανθρώπων από διαφορετικές κοινωνικές δομές, να στέκονται μπροστά μου:
Ένα θετικό επιστήμονα.
Έναν ερευνητή μυστικιστικών διδασκαλιών.
Κι έναν άνθρωπο της επιβίωσης.
Ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά στη συνέχεια παρακολούθησα τον εαυτό μου, να απαντά
με ερώτηση: “Εσείς, σε ποια κατηγορία βιβλίων τοποθετείτε τους ΟΥΡΑΝΙΟΥΣ;”
Ο επιστήμονας μου απάντησε: “Ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας”.
Ο ερευνητής: “Μια κατάθεση μυστικιστικών πληροφοριών”
Και ο άνθρωπος της επιβίωσης: “Ένα ευχάριστο μυθιστόρημα”.

Κάπου στο βάθος όμως, υπήρχε και ένας άλλος άνθρωπος που μας παρακολουθούσε βουβός… Το διαπεραστικό του βλέμμα, διασταυρώθηκε με το δικό μου και μια αόρατη, ζεστή σπίθα έλαμψε ανάμεσά μας, δίχως τοποθετήσεις, λόγια και διανοητικές ερμηνείες.
Σ’ αυτό το βλέμμα, βρήκα την απάντηση που κι η ίδια αναζητούσα:

“ΟΙ ΟΥΡΑΝΙΟΙ, είναι μια υπόθεση διαφορετική για τον καθένα!”

Αντιλήφθηκα ότι είναι μια πληροφορία, που ο καθένας μας τοποθετεί, ανάλογα με αυτό που αφουγκράζεται από την δική του εσωτερική σοφία. Ο καθρέφτης της δικής του ψυχής που αντανακλά σε μνήμες…

Όσο για εμένα, ΟΙ ΟΥΡΑΝΙΟΙ ήταν μια βιωματική εμπειρία. Ένα εσωτερικό σαγηνευτικό ταξίδι χρωμάτων, πολύτιμων κρυστάλλων, αιθερικών πλασμάτων, εξερεύνησης αρχαιολογικών σπηλαίων, πορεία θεϊκού φωτός και αγάπης, που θέλησε να ακολουθήσει
η δική μου ψυχή, πίσω από το καραβάνι του ιερού μας, άγνωστου παρελθόντος και του χωροχρόνου. Μια αναζήτηση του ποιοι είμαστε ως είδος, από που προερχόμαστε και ποιος είναι ο θεϊκός σκοπός της ύπαρξής μας.

Η φαντασία ήταν το αιτιατό, όχι η αιτία.
Άλλωστε η φαντασία, είναι μία από τις υπερβατικές δυνάμεις που μας εμφύσησε ο Δημιουργός, τη στιγμή που δομούσε τον εγκέφαλό μας. Η κινητήριος δύναμη της φαντασίας, είναι εκείνη που μας ώθησε ως ανθρωπότητα σε τεχνολογικά επιτεύγματα και ανακαλύψεις, εμπλέκοντάς μας στην αέναη κίνηση της συνεχόμενης γέννησης και δημιουργικότητας.
Υποταγμένη λοιπόν σε αυτή τη δύναμη, βρέθηκα να κολυμπώ μέσα σε έναν ωκεανό μεταφυσικών εμπειριών -μέσω της γραφής- ενώ ταυτόχρονα το παζλ του μυστηρίου, συμπληρώνονταν από διάφορα “παράξενα” γεγονότα…
Για περίπου τρεισήμισι χρόνια, βίωσα εσωτερικά τη γοητευτική εμπειρία των ΟΥΡΑΝΙΩΝ.
Και γέμισα ολόκληρη! Χόρτασα μαγεία!
Ακολούθησα με διάθεση περιπέτειας την τόλμη και την περιέργεια των ίδιων μου των ηρώων. Ενσαρκώθηκα μέσα στο πάθος του κάθε πρωταγωνιστή ξεχωριστά, υιοθετώντας στοιχεία του χαρακτήρα του. Βρήκα συναρπαστικό να ανακαλύπτεις πλευρές του εαυτού σου που δεν γνωρίζεις, μέσα από διαφορετικούς ρόλους. Αυτές τις πλευρές που έχουμε όλοι μέσα μας, καθώς η φύση μας είναι ατέρμονη…

Τελικά έγινα η ίδια η Βασιλική, που αναζητούσε τη μαγεία του αθέατου κόσμου που συνυπάρχει με τον υλικό. Η τοποθεσία στην οποία διαδραματίζεται το μυθιστόρημα, αναβόσβηνε στο μυαλό μου τόσο ζωντανά, που μπήκα κυριολεκτικά μέσα στο σκηνικό της. Κι όταν κάποια στιγμή, βρέθηκα τυχαία σε μια περιοχή της Πελοποννήσου, από εσωτερική παρόρμηση -που με τραβούσε ομολογουμένως όπως την μέλισσα το νέκταρ- συνάντησα πολλές εκπλήξεις. Ξαφνικά, οι περιγραφές των τοπίων της φαντασίας μου ζωντάνεψαν μπροστά μου!
Αυτή η εμπειρία, έμοιαζε με την παράλογη αίσθηση της εικονικής πραγματικότητας.
Με την περιέργεια ενός εξερευνητή, βρέθηκα να διαβαίνω τα βουνά, να περιφέρομαι μέσα στην φύση και να συναντώ τυχαία ανθρώπους, που μου διηγήθηκαν ιστορίες και μύθους για την περιοχή και οι οποίες επιβεβαίωναν με έναν παράδοξο τρόπο τις εικασίες για την αλήθεια των ΟΥΡΑΝΙΩΝ…
Ιστορίες για αρχαίους θησαυρούς, θαμμένους μέσα στις χαράδρες των βουνών, ομολογίες για μελλοντικά πνευματικά καταφύγια και άνθρωποι με τα ονόματα των ηρώων του βιβλίου, παρουσιάζονταν συνεχώς μπροστά μου!
Και ως αποκορύφωμα, ήρθε η συνάντησή μου με τον Αντώνη…
Κάποιο απόγευμα, ένα τηλεφώνημα έγινε η αφορμή για την έκδοση των ΟΥΡΑΝΙΩΝ.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ το μούδιασμά μου, όταν με πληροφόρησαν ότι ο άνθρωπος που θέλει να κάνει την έκδοση, ήταν κάποιος με το όνομα Αντώνης Καλογήρου.
Όπως ακριβώς και ο πρωταγωνιστής των ΟΥΡΑΝΙΩΝ…
Μια αλυσίδα ανθρώπων, συνδεδεμένοι με την ιστορία των ΟΥΡΑΝΙΩΝ, ακολούθησε.
Είχα βαθιά την αίσθηση, ότι συμπληρώνονταν οι επτά φύλακες της Πύλης…

Λένε, ότι οι συγγραφείς που γράφουν με το καρδιακό κέντρο (καρδιά), γίνονται απλά κανάλια κατάθεσης των Ακασικών αρχείων. Ας πούμε ότι πρόκειται για μια “Ουράνια βιβλιοθήκη” έμπνευσης, σε κάποια μακρινή διάσταση μέσα στο σύμπαν, όπου εκεί βρίσκεται καταγεγραμμένη η ιστορία της ανθρωπότητας και οι αρχές της κοσμογονίας.

Ο μοναδικός τρόπος να συνδεθείς μαζί της, είναι το όχημα της εσωτερικής σοφίας που όλοι διαθέτουμε και έχουμε απλά ξεχάσει να εμπιστευόμαστε. Το μαγικό χαλί, που μας ταξιδεύει στην αποκάλυψη της θεϊκής μας ύπαρξης…

Ευχαριστώ όσους είχαν την περιέργεια να διαβάσουν αυτήν την κατάθεση.

Βασιλική Μαρούδα

 

Όταν η έμπνευση σμίγει με την πραγματικότητα αποκαλύπτονται αλήθειες συμπαντικές,
αλήθειες της καρδιάς, που κάποιοι έχουν το ταλέντο να τις αφουγκράζονται και να τις καταθέτουν στο χαρτί.
Σ’ ευχαριστούμε Βασιλική!

Βένα Καλογήρου

 

 

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates required







Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500