ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Πιθανώς να μην το ξέρεις. Αλλά είσαι καλλιτέχνης.

Λατρεύω την ικανότητα που έχει ο άνθρωπος, ο κάθε άνθρωπος, να είναι καλλιτέχνης! Αληθινός, μεγάλος, καλλιτέχνης. Και πριν οι πολλοί το αρνηθούν ας σκεφτούμε για λίγο τι στ’ αλήθεια σημαίνει να είσαι καλλιτέχνης.

Μήπως, το να εκφράζεις το συναίσθημά σου με έναν δικό σου τρόπο που αρέσει και επηρεάζει;

Η μικρή με τα ξανθά μπουκλάκια που χώνεται στην αγκαλιά της μανούλας της και το προσωπάκι της λάμπει από γλύκα κι απόλαυση, είναι γιατί η μανούλα της είναι καλλιτέχνης στην αγκαλιά. Έχει μια αγκαλιά ζεστή, τρυφερή, σε κάνει να νιώθεις καλά, ήρεμα και ασφαλής.

Ο Monet, τεράστιος καλλιτέχνης. Σε ταξιδεύει ονειρικά, ζωγραφίζει τα συναισθήματά του και σε κάνει και σένα να τα νιώθεις. Αυτό πιστεύω ότι είναι το σημαντικό που κάνει ένας καλλιτέχνης – σε κάνει να νιώθεις.

Η δασκάλα, που είναι αριστοτέχνης στο να εξηγεί το κάθε τι που χρειάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι να καταλαβαίνουν, που μπορεί να επηρεάσει με την αλήθεια των λόγων και των συναισθημάτων της, είναι μεγάλος, τεράστιος καλλιτέχνης. Ανοίγει δρόμους στο μυαλό και στο συναίσθημα και επηρεάζει ζωές ανθρώπων.

Οι Beatles, ήταν καλλιτέχνες. Τραγούδησαν αυτά που νιώθανε, τα συναισθήματά τους, και χιλιοαγαπήθηκαν από μια γενιά ολόκληρη κι ακόμα τραγουδιούνται. Ήταν αληθινοί σε αυτό που έκαναν, το έδιναν με ένα δικό τους τρόπο και δημιουργούσε συναισθήματα που άρεσαν και επηρέαζαν τον κόσμο.

Κι εσύ κι εγώ είμαστε όλοι καλλιτέχνες, κάθε φορά που κάνουμε αυτό που αγαπάμε, ο καθένας με τον τρόπο του. Είτε φτιάχνοντας ένα μυρωδάτο αφράτο κέικ, είτε ένα βιβλίο, ένα σεμινάριο, είτε ένα ισολογισμό, ή ένα πάρτι, φυτεύοντας λουλούδια, ακόμη και σαν υπάλληλος σε άχαρες υπηρεσίες… ακόμη και τότε με λίγη αγάπη και λίγη φαντασία συστατικά που όλοι έχουμε μέσα μας, μπορούμε να “επηρεάσουμε” όμορφα τον κόσμο γύρω μας.

Τιμώ κι αγαπώ ανώνυμους κι επώνυμους καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει τη ζωή μου με χίλιους τρόπους, από τα γλυπτά μιας φίλης με πέτρες στην άμμο, μέχρι τους πίνακες του El Greco. Ανώνυμοι κι επώνυμοι υπέροχοι καλλιτέχνες που δίνετε χρώμα, συναίσθημα, χαρά και προβληματισμό στη ζωή μας, που μας σκουντάτε με τον τρόπο του ο καθένας, άλλοτε τρυφερό άλλοτε βάρβαρο, να ανοίξουμε λίγο περισσότερο νου αισθήσεις και καρδιά και να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο μπροστά…

Δεχτείτε ένα απλό τεράστιο μεγάλο ευχαριστώ για το άνοιγμα που σας οφείλω στη ζωή μου!

Βένα Καλογήρου

 

*Φωτογραφία: “Break Free Painting” της Disha Dua

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates requiredΕπικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500