ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

“Σήμερα δεν έχει αχλάδια!”

«Σήμερα δεν έχει αχλάδια!»Mια γυναίκα πηγαίνει στον πάγκο με τα φρούτα και τα λαχανικά στο σουπερ μάρκετ και λέει στον υπάλληλο:
«Μου δίνετε μισό κιλό αχλάδια;» κι εκείνος της απαντά: «Λυπάμαι, κυρία μου. Έχουν τελειώσει τα αχλάδια. Μόλις πούλησα τα τελευταία…»
Ύστερα από μερικές ώρες, η γυναίκα επιστρέφει και ρωτάει πάλι τον ίδιο άνθρωπο:
«Σας παρακαλώ, έχετε αχλάδια;»
«Κυρία μου, αφού σας είπα ότι σήμερα δεν έχω αχλάδια. Ελάτε αύριο.»
Η κυρία φεύγει αλλά έρχεται πάλι λίγο αργότερα και κάνει την ίδια ερώτηση.
«Γεια σας. Τώρα έχετε αχλάδια;»
Ο πωλητής, που είναι πια λίγο εκνευρισμένος, της λέει:
«Κυρία μου… Ακούστε με καλά… Θα σας το εξηγήσω μ’ ένα λογοπαίγνιο…
«Για να δω…» λέει η κυρία με προκλητικό ύφος.
«Η λέξη “καμήλα” περιέχει μέσα της τη λέξη “μήλα”, σωστά;»
«Σωστά» λέει η κυρία.
«Και η λέξη “κρεμμύδια” έχει τη λέξη “μύδια”. Έχω δίκιο;» «Βεβαίως» αποκρίνεται η κυρία.
«Τώρα είναι η πιο ενδιαφέρουσα ερώτηση. Η λέξη “σήμερα” έχει μέσα της τη λέξη “αχλάδια”;»
«Όχι, φυσικά» αποκρίνεται η γυναίκα αμέσως.
«Είστε σίγουρη ότι “σήμερα” δεν έχει “αχλάδια”;»
«Σίγουρη! “Σήμερα” δεν έχει “αχλάδια”!» συμφωνεί η γυναίκα.
«Δεν κατάλαβα» της λέει ο υπάλληλος, «μπορείτε να μου το επαναλάβετε;»
«ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΧΛΑΔΙΑ!» λέει η γυναίκα, υψώνοντας λίγο τη φωνή.
«Ακριβώς, κυρία μου, αυτή είναι η αλήθεια!» απαντά εκείνος. «Και τώρα που το ξέρετε, μπορείτε να το επαναλάβετε πολλές φορές ώσπου να πείσετε τον εαυτό σας.»

Ωραία κι αστεία ιστορία από τον Jorge Bucay. Mου άρεσε πολύ όταν τη διάβασα. Αυτό που μου άρεσε όμως περισσότερο ήταν το μάθημα που πήρα από την καταπληκτική αυτή κυρία που μ’ έκανε και γέλασα.

Γιατί είδα τον εαυτό μου σ’ αυτήν, είδα τους φίλους, τους γνωστούς, τους αγαπημένους, μας είδα όλους ΜΑΣ, να είμαστε αυτή η κυρία και να αντιδρούμε με τον ίδιο τρόπο, κολλημένοι σε κάποιες “πεποιθήσεις” ή “ανάγκες”.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΧΛΑΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ! Αποκλείεται να το δεχτούμε, καμία ευελιξία, επιμένουμε σε μια συγκεκριμένη έλλειψη, εστιαζόμαστε εκεί και η έλλειψη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη κι όσο κι αν προσπαθεί να μας ξεκολλήσει η ζωή, δεν ακούμε, δεν καταλαβαίνουμε τίποτα και συνεχίζουμε να στεκόμαστε εκεί κολλημένοι.

Δεν έχει αχλάδια σήμερα καρδιά μου! Πάρε μήλα, πάρε πορτοκάλια, πάρε από ότι υπάρχει σήμερα στον πάγκο, κι αν τίποτα από αυτά δεν θέλεις, πολύ ωραία, κάνε μια βόλτα στην παραλία, κάνε έρωτα, βγες παρέα με τους φίλους σου, κάνε κάτι να νιώσεις καλά, από τα τόσα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να νιώσεις καλά. Κι όταν εσύ νιώσεις καλά, τότε, την επόμενη, θα βρεις στον πάγκο αυτό που ζητάς!

Μου άρεσε και κάτι άλλο σ’ αυτή την ιστορία. Αυτός ο σοφός κι ευέλικτος στη σκέψη υπάλληλος, οι δάσκαλοι της ζωής μας, που με χίλιους διαφορετικούς, περίεργους ή όχι τρόπους έρχονται συνέχεια γύρω μας να μας σπρώξουν μπροστά, να μας δείξουν δρόμους κι επιλογές μπροστά μας, να μας ξεκολλήσουν, να μας πουν: Δεν έχει αχλάδια σήμερα καρδιά μου, αλλά έχει τόσες άλλες ζουμερές νοστιμιές κι ομορφιές και θαύματα…

Ας ξεκολλήσουμε λοιπόν, ο καθένας από τη δικιά του εμμονή και πάμε να ζήσουμε, ν’ αγαπήσουμε και να χαρούμε αυτό που υπάρχει σήμερα. Γιατί, αυτό είναι το ταξίδι, κι έτσι γίνεται όλο και καλύτερο!

Με όλη μου την αγάπη,
Βένα Καλογήρου

 

 

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates required







Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500