ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Συνέβη στην αρχαία Περσία

“Ο μύθος λέει, πως κάποτε στην αρχαία Περσία, υπήρχε ένας μεγάλος σοφός, σύμβουλος του βασιλιά, ο οποίος εφεύρε ένα καινούργιο παιχνίδι, όπου τα πιόνια κινιόντουσαν σε μια σκακιέρα εξήντα τεσσάρων τετραγώνων: είχε γεννηθεί το σκάκι.
Ο βασιλιάς, ενθουσιασμένος, τον ρώτησε τι επιθυμούσε ως ανταμοιβή για την καταπληκτική του εφεύρεση. Αυτός ως σεμνός άντρας που ήταν απάντησε πως το ίδιο σεμνή θα ήταν και η ανταμοιβή του. Ζήτησε να του δώσουν έναν κόκκο σιταριού για το πρώτο τετράγωνο της σκακιέρας, δύο για το δεύτερο, τέσσερα για το τρίτο και τα λοιπά, διπλασιάζοντας τον αριθμό κάθε φορά, μέχρι το τελευταίο τετράγωνο.
Στο βασιλιά φάνηκε υπερβολικά λίγη αυτή η ανταμοιβή: κατά βάθος επρόκειτο μόνο για μια χούφτα σιτάρι. Αλλά ο σοφός εφευρέτης, απέρριψε κάθε προσφορά παλατιών και κοσμημάτων, και τελικά τον έπεισε.
Όταν όμως άρχισε η μέτρηση των κόκκων, ο βασιλιάς βρέθηκε μπροστά σε μια τεράστια έκπληξη. Ο αριθμός των κόκκων, που στην αρχή φαινόταν λογικός – 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 521, 1024,… άρχισε σιγά-σιγά να ξεφεύγει κι όταν φτάσανε στο εξηκοστό τέταρτο τετράγωνο είχε πια γίνει κολοσσιαίος: είχε φτάσει στο 18.500.000.000.000.000.000!  Το συνολικό βάρος αυτών των σπόρων υπολογίζονταν περίπου στα 75 δισεκατομμύρια τόνους! Λίγο πολύ η συγκομιδή δέκα χιλιάδων χρόνων και όλων των χωραφιών σιταριού της γης… ”

Αυτά είναι απλά, καθαρά μαθηματικά. Ξεκίνησε από ένα μόνο κόκκο σιτάρι κι έφτασε να γίνει γρήγορα ένας τεράστιος αριθμός που αγκάλιαζε όλη τη Γη. Ακριβώς το ίδιο μπορεί να γίνει με το κάθε τι που μπορούμε να τοποθετήσουμε στη σκακιέρα της ζωής.
Θα μπορούσε να είναι ένας σπόρος δυνατής καθαρής αγάπης. Ίσως κάποια στιγμή που σφίγγεις ένα μωρό στην αγκαλιά σου ή παίζεις μαζί του… Αν πάρεις αυτόν το σπόρο της αγάπης κι αφήσεις αυτό το συναίσθημα να απλωθεί μέσα σου κι αφού το νιώσεις κι ευχαριστηθεί η καρδιά σου, είναι εύκολο να το αφήσεις ν’ απλωθεί γύρω σου. Τότε, αυτός ο δικός σου σπόρος καθαρής, δυνατής αγάπης πολλαπλασιάζεται μέσα στην συμπαντική ενέργεια κι εκατομμύρια μικροί σπόροι αγάπης θα κάνουν το γύρο της Γης.
Θα μπορούσε να είναι ένας σπόρος δυνατής καθαρής απόλαυσης. Π.χ. όταν βουτάς σε μια υπέροχη θάλασσα, ή χάνεσαι μέσα σ’ ένα ηλιοβασίλεμα, ή γεύεσαι ένα υπέροχο τεράστιο γλυκό με όλες τις νοστιμιές πάνω του… Αν πάρεις αυτόν το σπόρο της απόλαυσης κι αφήσεις αυτό το συναίσθημα να απλωθεί μέσα σου κι αφού το νιώσεις κι ευχαριστηθεί η καρδιά σου, είναι εύκολο να το αφήσεις ν’ απλωθεί γύρω σου. Τότε, αυτός ο δικός σου σπόρος καθαρής, δυνατής απόλαυσης πολλαπλασιάζεται μέσα στη συμπαντική ενέργεια κι εκατομμύρια μικροί σπόροι απόλαυσης θα κάνουν το γύρο της Γης.
Μια μικρή, ίσως απειροελάχιστη με όμορφο δυνατό συναίσθημα στιγμή της ζωής σου, αν της επιτρέψεις να απλωθεί, μπορεί να επηρεάσει τον κόσμο ολόκληρο!
Όπως γράφει ο Ικέντα: “η κοινωνία ακόμα και η γη αλλάζουν ανάλογα με την κατάσταση ζωής του πληθυσμού που κατοικεί εκεί. Η δύναμη για την μετατροπή του περιβάλλοντος βρίσκεται στην καρδιά της ανθρώπινης ύπαρξης. Από εκεί μπορεί να αλλάξει όλη τη μοίρα του ανθρωπίνου γένους και του πλανήτη”.
Τι λέτε, δοκιμάζουμε το παιχνίδι της δυνατής όμορφης στιγμής;

Βένα Καλογήρου

 

 

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates required







Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500