ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Το πείραμα

Ο Αμερικανός διαιτολόγος Ουίλιαμ Γκλάσερ τάιζε τα κουνέλια που είχε στο εργαστήριό του με τροφές εξαιρετικά πλούσιες σε χοληστερίνη. Ο σκοπός του πειράματος ήταν να καθοριστούν και να βρεθούν τα επίπεδα εκείνα της χοληστερίνης που ήταν επικίνδυνα για την υγεία τους. Τα συμπτώματα ξεκινούσαν με υπερβολική αύξηση βάρους.

Στο πείραμα, όλα τα κουνέλια ζούσαν σε κοινά κλουβιά και όλα ακολουθούσαν την ίδια πλούσια σε χοληστερίνη διατροφή. Οι ερευνητές περίμεναν λοιπόν ότι όλα τα κουνέλια θα αντιδρούσαν με τον ίδιο τρόπο.

Το παράξενο ήταν ότι, ενώ τα περισσότερα κουνέλια πράγματι αντέδρασαν όπως αναμενόταν, τα κουνέλια ενός συγκεκριμένου κλουβιού είχαν διαφορετικές αντιδράσεις. Παρ’ όλο που τα κουνέλια αυτά ήταν πανομοιότυπα με τα υπόλοιπα, για κάποιον ανεξήγητο λόγο είχαν παραμείνει απόλυτα υγιή, λεπτά, με λείο και απαλό τρίχωμα, ενώ όλα τα άλλα είχαν πάρει βάρος, όπως άλλωστε αναμενόταν. Ο Γκλάσερ και οι συνεργάτες του δεν μπορούσαν να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο. Οι συνθήκες διαβίωσης και διατροφής για όλα τα κουνέλια ήταν ακριβώς οι ίδιες.

Περίπου μία εβδομάδα αργότερα, κι ενώ τα λεπτά και υγιή κουνέλια συνέχιζαν να είναι λεπτά και υγιή πέρα από κάθε πρόβλεψη, αφού συνέχιζαν να σιτίζονται με τροφές πολύ πλούσιες σε χοληστερίνη, κάποιος από τους ερευνητές έτυχε να περνάει αργά το βράδυ από το εργαστήριο. Είδε ότι το φως ήταν αναμμένο. Πήγε να δει τι συμβαίνει και βρήκε μία ερευνήτρια της νυχτερινής βάρδιας να κρατάει ένα από τα κουνέλια-“αντάρτες”. Όταν τη ρώτησε να του πει τι έκανε, εκείνη του εξήγησε ότι συχνά η νυχτερινή βάρδια ήταν πολύ βαρετή και επειδή εκείνη αγαπούσε τα κουνέλια, έκανε ένα διάλειμμα και περνούσε πέντε-δέκα λεπτά χαϊδεύοντας τα κουνέλια εκείνου του συγκεκριμένου κλουβιού και παίζοντας μαζί τους.

Το πείραμα είχε ένα εκπληκτικό, εντελώς απρόσμενο συμπέρασμα. Όπως δήλωσε σαφώς ο δρ Γκλάσερ στην αναφορά του, «τρώτε ό,τι θέλετε, αλλά παίρνετε μια μικρή δόση αγάπης την ημέρα!»

Και πώς μπορείς να παίρνεις μια μικρή δόση αγάπης την ημέρα; Μα ο πιο εύκολος, γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος, είναι… η αγκαλιά! Αν ρωτήσεις την καρδιά σου θα σου το επιβεβαιώσει: “Μια αγκαλιά την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα!” Και σήμερα είναι μια εκπληκτική ευκαιρία αφού παγκόσμια γιορτάζεται ως η ημέρα της αγκαλιάς.

Ας απολαύσουμε, λοιπόν, αγκαλιές… μικρές, μεγάλες, ζεστές, απλές, χλιαρές, χαρούμενες, δυνατές, ντροπαλές… δεν έχει καμία σημασία τι είναι, γιατί οι αγκαλιές ό,τι κι αν είναι, ξυπνάνε την ενέργεια των κυττάρων στο σώμα μας και κάνουν τα πρόσωπα να χαμογελάνε και την καρδιά να ευχαριστιέται!

Πάμε λοιπόν για αγκαλιές! Χαρούμενες, γελαστές, της καρδιάς αγκαλιές!

Βένα Καλογήρου

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates requiredΕπικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500