ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Ένας υπέροχος Έλληνας

Ένας υπέροχος Έλληνας“Σ’ αὐτὸ τὸν κόσµο, ποὺ ὁλοένα στενεύει, ὁ καθένας µας χρειάζεται ὅλους τούς ἄλλους. Πρέπει ν’ ἀναζητήσουµε τὸν ἄνθρωπο, ὅπου καὶ νὰ βρίσκεται.
Ὅταν στὸ δρόµο τῆς Θήβας, ὁ Οἰδίπους συνάντησε τὴ Σφίγγα, κι αὐτὴ τοῦ ἔθεσε τὸ αἴνιγµά της, ἡ ἀπόκρισή του ἦταν: ὁ ἄνθρωπος.
Τούτη ἡ ἁπλὴ λέξη χάλασε τὸ τέρας. Ἔχουµε πολλὰ τέρατα νὰ καταστρέψουµε. Ἂς συλλογιστοῦµε τὴν ἀπόκριση τοῦ Οἰδίποδα.”

Λόγια του Γιώργου Σεφέρη, όταν παρέλαβε το νόμπελ της λογοτεχνίας το 1963. Του Σεφέρη που πίστευε στην ομορφιά του ανθρώπου, της φύσης, του κόσμου ολόκληρου και ταυτόχρονα είχε την σοφία και την ευαισθησία να βλέπει μέσα στις καρδιές των ανθρώπων και να μη φοβάται την αλήθεια.
“Τούτη η απλή λέξη – ο άνθρωπος – χάλασε το τέρας”!
Πόσο δυνατά και σοφά λόγια! Αυτό που αγαπάω πολύ σ’ αυτή την εποχή που ζούμε είναι ότι έχει γίνει ανάγκη πια επιβίωσης, να βρούμε τον Άνθρωπο μέσα μας, έξω μας, γύρω μας παντού. Και να τον αγαπήσουμε, και να τον εκφράσουμε μέσα από τις πράξεις μας, και να τον αναγνωρίσουμε στον κάθε ένα που συναντάμε…
Γιατί Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ μέσα στον κάθε ένα από εμάς και αναζητάει να βγει στο φως και να εκφραστεί.
Νιώθω ευγνωμοσύνη για αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που ακόμη κι αν έχουν φύγει από αυτόν τον κόσμο, συνεχίζουν να χτίζουν τον Άνθρωπο μέσα στον κόσμο!

Βένα Καλογήρου

 

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates required







Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500