ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Βασικές Ερωτήσεις για την Αγάπη και τον Έρωτα…

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Τις τελευταίες μέρες κυριολεκτικά βομβαρδίστηκα από κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τις ερωτικές μας σχέσεις. Θα προσπαθήσω λοιπόν να απαντήσω δημόσια με αυτά που πιστεύω και διδάσκω.
Πριν αρχίσω να καταγράφω τις απόψεις μου, θα ήθελα να γνωρίζουν όλοι ότι, ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι καταδικασμένος στην ισόβια έλλειψη της αγάπης. ΟΛΟΙ μπορούμε να δημιουργήσουμε τη σχέση των ονείρων μας. Δεν μας λείπει τίποτε. Μας λείπει μόνο η γνώση. Η γνώση της “τέχνης της αγάπης”.
Ομαδοποιώντας λοιπόν τις ερωτήσεις, θα απαντήσω πρώτα σ’ αυτές που αφορούν όσους έχουν δυσκολία στο να δημιουργήσουν μια σχέση και στη συνέχεια σε εκείνους που έχουν σχέση αλλά δεν είναι ικανοποιημένοι μ’ αυτήν.

 

1) ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΟΤΑΝ, οι άντρες / οι γυναίκες, είναι ………;
Ξεκίνησα από την πιο συχνή ερώτηση αλλά και την πιο επώδυνη και λαθεμένη ίσως.
Είναι βέβαιο πως αν σε ρωτήσω, ΟΛΟΙ / ΕΣ; Θα μου απαντήσεις: Λίγοι/ες είναι σωστοί και άντε βρες τους. Είναι σαν να περιμένεις να κερδίσεις το τζόκερ!!!
Κι εγώ θα σε ρωτήσω: Αν εγώ πιστεύω, για παράδειγμα, ότι οι γυναίκες είναι άμυαλες, είναι αλήθεια ή όχι πως, κάθε φορά που θα λέει ή θα κάνει κάτι με το οποίο διαφωνώ, θα τη θεωρώ άμυαλη; Κι αν πιστεύω ότι οι άντρες είναι άστατοι συναισθηματικά, είναι αλήθεια ή όχι πως, κάθε φορά που θα τολμάει να ρίξει το βλέμμα του σε κάποιαν άλλη, θα σκέφτομαι πως πάλι σε άστατο έπεσα; Με μια τέτοια έλλειψη εμπιστοσύνης υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι μπορεί να δημιουργήσει μια σχέση αληθινής αγάπης;
Όμως θα κάνω και άλλη μία σκληρή ερώτηση. Ας πούμε ότι κέρδισες το τζόκερ και βρήκες αυτό που έψαχνες τόσο καιρό. Αυτός ή αυτή γιατί να έρθει κι αν έρθει γιατί να μείνει μαζί σου; Γιατί να θέλει να κάνει μαζί σου σχέση; Ψάχνουν όλοι τον κύριο ή την κυρία τέλειο/α; Υπάρχει; Μήπως η αλήθεια είναι πως όλοι είμαστε ατελής και ταυτόχρονα υπέροχοι;
Πιστεύω πως ΠΟΤΕ το πρόβλημα δεν είναι ο άλλος. Το πρόβλημα, είναι τα πιστεύω μου, οι πεποιθήσεις μου και το πόσο είμαι ανοιχτός και ικανός να φέρω την αγάπη στη ζωή μου. Το πρόβλημα είναι το κατά πόσον είμαι εγώ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟΣ και γνωρίζω την τέχνη της αγάπης.

2) ΜΑ ΤΙ ΛΕΣ; Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΘΑΙΝΕΤΑΙ;
Η αγάπη είναι η ισχυρότερη ενέργεια του σύμπαντος. Σαν ενέργεια έχει ιδιότητες και χαρακτηριστικά. Ας μου επιτραπεί, λίγο αυθαίρετα, να την παρομοιάσω με την ηλεκτρική ενέργεια. Όλοι μας πιστεύουμε ότι ξέρουμε να την χρησιμοποιούμε για να περνάμε καλά. Γυρίζουμε το διακόπτη και ανάβουμε το φως ή το θερμοσίφωνα ή το κλιματιστικό και όλα καλά. Τι γίνεται όμως όταν γίνει κάποιο βραχυκύκλωμα στον πίνακα; Τι γίνεται όταν γίνει κάποιο βραχυκύκλωμα στη σχέση; Για τον πίνακα φωνάζουμε τον ηλεκτρολόγο. Για τη σχέση; Ποιος μας έμαθε την τέχνη της αγάπης έτσι ώστε να έχουμε όλα τα υπέροχα δώρα της αλλά ταυτόχρονα να είμαστε ικανοί να αποκαθιστούμε τη ροή της όταν αυτή διακόπτεται; ΚΑΝΕΙΣ.
Πιστεύω λοιπόν ότι, χρειάζεται να καταλάβουμε πως η αγάπη και οι ερωτικές σχέσεις απαιτούν μια δεξιότητα και πως αυτή η δεξιότητα (όπως όλες οι ανθρώπινες δεξιότητες) ΜΑΘΑΙΝΕΤΑΙ.

3) ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…;
Είναι γεγονός πως η μεγάλη πλειοψηφία των ζευγαριών, μετά από μια ή δυο δεκαετίες, έχουν συμβιβαστεί σε μια απλώς ανεκτή σχέση, η οποία έχει χάσει το αρχικό πάθος. Γιατί όμως;
Δυστυχώς οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι αρκεί να αγαπιόμαστε στην αρχή για να ζήσουμε μέσα στην αγάπη για πάντα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό.
Την ερωτική σχέση, μου αρέσει να την παρομοιάζω με μια υπέροχη γλάστρα που μέσα της ανθίζει ένα πανέμορφο φυτό. Και ερωτώ: Υπάρχει κανένα φυτό που να μπορεί να ζήσει χωρίς φροντίδα; Αν δεν το ποτίζεις, το κλαδεύεις, του αλλάζεις το χώμα, του βάζεις λίπασμα, δεν το περιποιείσαι, υπάρχει περίπτωση να ζήσει για πολύ;
Αλήθεια, ξέρεις να φροντίζεις τη σχέση σου έτσι ώστε να κρατήσει για πάντα;

Με τις τοποθετήσεις μου στα πιο πάνω ερωτήματα, θέλησα απλά να σας πω το μεγάλο μου πιστεύω που είναι: “ΟΛΑ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΙ”. Δεν γεννηθήκαμε γνωρίζοντας πώς να δημιουργούμε σχέσεις αγάπης που να έχουν διάρκεια ζωής και απλά αντιγράφουμε τους άλλους (κυρίως τους γονείς μας).
Θέλεις κάτι πολύ πιο όμορφο; Μάθε το πώς.

Αντώνης Καλογήρου

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1511526394869{background-color: #333333 !important;}”][vc_column][ultimate_heading main_heading=”Θέλεις να ενημερώνεσαι;” main_heading_color=”#ffffff” sub_heading_color=”#ffffff” main_heading_font_size=”desktop:30px;” main_heading_line_height=”desktop:60px;”]

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για τα σεμινάρια του ΑποφασίΖω και για όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει,
συμπλήρωσε τη φόρμα

[/ultimate_heading][vc_column_text][vfb id=’52’][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates required







Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500