ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Εσύ τι απαντάς όταν σε ρωτούν «τι κάνεις;»

Εσύ τι απαντάς όταν σε ρωτούν «τι κάνεις;»Οι περισσότεροι άνθρωποι στην εποχή μας αν τους κάνεις την πιο απλή ερώτηση όταν τους συναντήσεις:
«Τι κάνεις;»
σου δίνουν απαντήσεις του τύπου:
«Τρέχω»
«Υπομονή»
«Δεν προλαβαίνω»
«Το παλεύω»
και άλλα τέτοια συναφή, που δημιουργούν τουλάχιστον ένα ψυχοπλάκωμα, τόσο σε αυτόν που το εκφράζει όσο και σε αυτόν που το ακούει.

Το δικό μου μότο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν το «τέλεια!» συνοδευόμενο από ένα μεγάλο λαμπερό χαμόγελο! Σταμάτησα να το χρησιμοποιώ βέβαια όταν οι δάσκαλοί μου στο ΑποφασίΖω μου έμαθαν ότι δεν υπάρχει κάτι «τέλειο» γιατί η λέξη σημαίνει το τέλος, δηλαδή κάτι που έχει ολοκληρωθεί και έχει φτάσει στο τέλος του. Φυσικά την αντικατέστησα με άλλες θετικές λέξεις που με εκφράζουν απόλυτα όπως:
«υπέροχα!»
«εκπληκτικά»
ή το αγαπημένο μου «τον κόσμο ομορφότερο!»

Ποια ήταν η ουσία σε αυτό που έλεγα και η οποία παραμένει και τώρα; Ότι εξέφραζα ειλικρινά μία συναισθηματική κατάσταση στην οποία είχα επιλέξει να είμαι καθημερινά! Αυτό δημιουργούσε εντύπωση στους περισσότερους, πιθανώς επειδή δεν το άκουγαν τακτικά και πολύ συχνά γύριζαν ξανά το κεφάλι τους προς το μέρος μου για να βεβαιωθούν ότι είχαν ακούσει σωστά. Όταν όμως αντίκριζαν ξανά το χαρούμενο χαμόγελό μου απλά ρωτούσαν το πώς το κάνω αυτό…

«Πώς το κάνεις όταν όλα γύρω σου σε κάνουν ράκος, όταν η ζωή έχει τόση ανασφάλεια, όταν συμβαίνει εκείνο το κακό, όταν η κυβέρνηση κάνει το άλλο;»
Αυτό που θέλω να απαντήσω είναι πως όλα αυτά μπορεί να είναι σημαντικά, όμως υπάρχει κάτι ακόμη πιο σημαντικό: Η γνώση πως τα γεγονότα είναι ουδέτερα και πως η αντίδρασή μας σε αυτά είναι που καθορίζει την ποιότητα της ζωής μας. Και επίσης πως πιθανότατα έχεις χάσει κάτι…
Την επαφή με τον εαυτό σου. Την προσοχή στον εαυτό σου. Ο εαυτός σου σού ζητάει να τον φροντίσεις. Κι εσύ αντί να κάνεις αυτό που πρέπει, κατηγορείς την κυβέρνηση, το σύστημα, τα μνημόνια, τους άλλους γενικότερα. Κυνηγάς το δάσος, δηλαδή, και χάνεις το δέντρο. Και το δέντρο είσαι εσύ.

Όταν λειτουργήσεις με αυτόν τον τρόπο θα δεις αμέσως πως θα νιώσεις καλύτερα. Και – ως εκ θαύματος – όταν εσύ νιώσεις καλύτερα, όλα σου πάνε καλύτερα! Η εσωτερική γαλήνη, η προσωπική ευτυχία, η πηγαία ευεξία, αυτό είναι το κλειδί για να νιώσεις καλά. Το γνωστό μότο μεγάλης εταιρείας αναψυκτικών μας το λέει καθαρά «Choose Happiness» (επέλεξε την ευτυχία).

Μάθε τη δύναμη της χαράς στη ζωή σου και απόλαυσέ την!

Αλέξιος Βανδώρος

 

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates required







Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500