ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Μην πυροβολείτε την οθόνη

Είναι δύσκολο να νικήσεις τον εχθρό που έχει ένα φρούριο μέσα στο ίδιο σου το κεφάλι.
-Σάλι Κόμπτον

Στα πρώτα χρόνια του κινηματογράφου, μια ομάδα από καουμπόηδες πήγαν σε μια κωμόπολη της Μοντάνα για να δουν την πρώτη τους ταινία. Μόλις είδαν μια σκηνή όπου μια συμμορία Ινδιάνων απήγαγε μια νεαρή γυναίκα των πιονιέρων, ένας καουμπόης από το πίσω μέρος της αίθουσας σηκώθηκε όρθιος και άδειασε την καραμπίνα του πάνω στην οθόνη. Η ταινία σταμάτησε, τα φώτα άναψαν και το ακροατήριο έβαλε τα γέλια στη θέα μιας κενής οθόνης με έξι τρύπες από σφαίρες.

Θα είμαστε το ίδιο γελασμένοι αν επιτεθούμε στην ταινία της ζωής μας που παίζεται στην οθόνη του νου μας. Αν μάχεσαι, αν πληγώνεις ή αν εκδικείσαι αυτούς που δε σε υποστηρίζουν ή δε συμφωνούν μαζί σου, τότε απλώς σπαταλάς τις σφαίρες. Οι προσπάθειές σου να αποδείξεις τον εαυτό σου στους άλλους είναι το ίδιο άσκοπες όσο και το να πυροβολείς την οθόνη.

Αν γνωρίζεις την αξία σου, τότε δε χρειάζεσαι κανέναν για να σου την επικυρώσει κι αν πάλι δεν την αναγνωρίζεις, τότε δεν πρόκειται να την αποκτήσεις βρίσκοντας άλλους να σε εγκρίνουν. Αν δε σ’ αρέσει η ταινία που βλέπεις, τότε μην μπαίνεις στον κόπο να πυροβολήσεις την οθόνη. Αντί γι’ αυτό, άλλαξε την ταινία ή, ακόμα καλύτερα, άναψε το φως.

Βοήθησέ με Θεέ μου να θυμάμαι ότι ο εσωτερικός μου κόσμος
είναι εκεί που συμβαίνει η πραγματική αλλαγή.

Απόσπασμα από το βιβλίο “Μια βαθιά ανάσα ζωής”, του Alan Cohen, Εκδόσεις “Η Δυναμική της Επιτυχίας”

Βένα Καλογήρου

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates required







Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500