ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Νοιάζομαι για σένα!

Αγαπημένοι μου μαθητές του ΑποφασίΖΩ, φίλοι και φίλες,

Θεώρησα υποχρέωσή μου να κοινοποιήσω τις απόψεις μου για το φαινόμενο του κορονοϊού (COVID-19) που αντιμετωπίζει και η Ελλάδα μας.
Δεν είμαι ούτε γιατρός ούτε έχω κάποια άλλη ειδικότητα σχετική με το θέμα, αλλά έχω άποψη σχετικά με την ατομική μας συμπεριφορά απέναντι σ’ αυτό το φαινόμενο.
Πιστεύω βαθιά στο «ΕΜΕΙΣ» και είμαι απόλυτα αντίθετος στο «ΕΓΩ». Κανένας μας δεν μπορεί να ζήσει απομονωμένος από τους άλλους. Είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι, υπάρχω γιατί υπάρχεις και υπάρχεις γιατί υπάρχω.
Τι άλλο όμως μπορεί να σημαίνει αυτή η τοποθέτηση εκτός από το «νοιάζομαι για σένα και χρειάζεται να νοιάζεσαι για μένα»;
Κυκλοφορούν πάρα πολλές απόψεις για το «πώς» και «γιατί» συμβαίνει αυτό που συμβαίνει. Οικονομικός πόλεμος για την αναδιάρθρωση της παγκόσμιας οικονομίας, επιθετική μείωση του πληθυσμού, μάχη για παγκόσμια επικράτηση κάποιων μυστικών κέντρων και ένα σωρό άλλες απόψεις κυκλοφορούν καθημερινά από όλους μας. Ταυτόχρονα κυκλοφορούν και απόψεις από το άλλο άκρο, του στυλ «έλα μωρέ, μια μορφή γρίπης είναι», «δεν παθαίνω τίποτε εγώ», «παραμύθια είναι όλα, από την απλή γρίπη πεθαίνουν περισσότεροι» κλπ.
ΚΑΜΙΑ από όλες αυτές όμως δεν αποδεικνύεται. Όλες είναι υποθέσεις. Μπορεί κάποια από αυτές να αποδειχθεί αληθινή μπορεί όμως και να αποδειχθεί ότι όλες ήταν απλά υποθέσεις. Κανείς μας δεν ξέρει ποια είναι η αλήθεια.
Αν, λοιπόν, δεχθούμε πως δεν ξέρουμε την αλήθεια, εμείς τι επιλέγουμε να κάνουμε;
Προσωπικά πιστεύω ότι οφείλουμε να δράσουμε κάνοντας αυτό που θα έχει τη λιγότερη δυνατή ζημιά και το μεγαλύτερο κέρδος για ΟΛΟΥΣ μας. Και ποιο είναι αυτό; Αυτό που μας λένε οι ειδικοί επιστήμονες. Να εφαρμόσουμε τα μέτρα ατομικής και κοινωνικής προφύλαξης. Είναι σίγουρο πως κάποια από αυτά τα μέτρα είναι πολύ επώδυνα και κάποια ίσως μας φαίνονται υπερβολικά και παράλογα. Όμως ας αφήσουμε στην άκρη, για λίγο έστω, τον ξερολισμό μας. Εγώ μπορεί να πιστεύω το Α ή το Β, είναι δικαίωμά μου, όμως το «ΕΜΕΙΣ» απαιτεί να εφαρμόσω στην πράξη αυτό που μου ζητάει το κοινωνικό σύνολο έστω κι αν έρχεται κόντρα με τα δικά μου πιστεύω.
Οι αποφάσεις που πήρε το ΑποφασίΖΩ για την ακύρωση των σεμιναρίων του μέχρι νεοτέρας και για τη συνέχιση των Ακαδημιών του μέσω τηλεδιασκέψεων ήταν πολύ επώδυνες για όλους μας. Πολλοί από τους μαθητές μας αντέδρασαν, όμως πρέπει να μην ξεχνάμε ότι πάνω απ’ όλα είναι το «ΕΜΕΙΣ», αυτό που απαιτεί το κοινωνικό μας σύνολο.
Είμαι βέβαιος ότι «και τούτο θα περάσει» και φεύγοντας, μαζί με το όποιο τίμημα, θα μας έχει αφήσει και κάποια μαθήματα που θα μας έχουν κάνει πιο δυνατούς και πιο σοφούς.

Με αγάπη, προς τους εαυτούς μας και προς τους άλλους, σας εύχομαι καλή δύναμη…

Αντώνης Καλογήρου

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates required







Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500