ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Ο δολοφόνος που έχασε το φόνο

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ήθελε τόσο πολύ να πετύχει το στόχο του, που αφιέρωσε πέντε ολόκληρα χρόνια για να σκεφτεί και την πιο μικρή λεπτομέρεια ώστε να εξασφαλίσει την επιτυχία του. Και η μέρα έφτασε. Ήξερε ότι αυτή είναι η μέρα του που θα αλλάξει τη ζωή του. Που θα τον έκανε σημαντικό. Που θα τον γνώριζε όλος ο κόσμος παντού.

Γιατί η δουλειά του, στη λάντζα ενός εστιατορίου, δεν τον έκανε βέβαια καθόλου σημαντικό. Σήμερα όμως αυτό θα άλλαζε. Αυτό που είχε σχεδιάσει θα πετύχαινε. Ήξερε ότι θα πετύχει, γιατί τα είχε υπολογίσει όλα, είχε οργανώσει τα πάντα κι ένοιωθε απόλυτη σιγουριά. Ήταν η μέρα του θριάμβου του.

Μπαίνει μέσα στον κόσμο που στέκεται και περιμένει. Σε λίγο καταφθάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ με όλη τη συνοδεία του. Βγαίνει από το αυτοκίνητο, και ναι, κατευθύνεται προς το μέρος του, με τους μπράβους δεξιά και αριστερά του. Νιώθει την καρδιά του να βροντοχτυπάει. Αυτή ήταν η στιγμή που περίμενε σε όλη του τη ζωή.

Βάζει το χέρι του στην τσέπη του μπουφάν του, στο στήθος και νιώθει το μέταλλο του όπλου που θα χρησιμοποιήσει σε λίγο για να σκοτώσει τον πρόεδρο. Ο πρόεδρος πλησιάζει, είναι πια αρκετά κοντά, μέσα στην εμβέλεια του όπλου, αλλά εκείνος τον αφήνει να πλησιάσει κι άλλο, για να είναι σίγουρος ότι θα τον σκοτώσει. Ετοιμάζεται να τραβήξει το όπλο από την τσέπη του. Οι άντρες της ασφάλειας δεν τον κοιτάζουν, τα βλέμματά τους είναι στραμμένα αλλού.

Την ώρα που το χέρι του είναι στο όπλο και ετοιμάζεται να το τραβήξει, με την καρδιά του να χτυπάει σαν τρελή από τον ενθουσιασμό, που τον χωρίζουν μόνο λίγα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα γίνει γνωστός σ’ όλο τον κόσμο, που θα γίνει ο πιο σημαντικός άνθρωπος της μέρας…

Κάποιος ή κάτι τον σπρώχνει από πίσω και καθώς γυρίζει έξαλλος να δει ποιος, χάνοντας βέβαια τη συγκέντρωσή του, βλέπει να στέκεται πίσω του μια απίστευτα γλυκιά γιαγιάκα, πανέμορφη, τόσο πολύ τρυφερή, να τον πιάνει απαλά από το μπράτσο λέγοντάς του: “Αχ, χίλια συγνώμη, είστε καλά; Μήπως σας χτύπησα; Πονάτε;” Δίνοντάς του με το βλέμμα και τα λόγια της αυτή τη γεμάτη νοιάξιμο και φροντίδα αγάπη όπως μια γυναίκα ξέρει να δίνει.

Το χέρι του είναι ακόμα στο όπλο, το δικό της συνεχίζει να αγγίζει απαλά το μπράτσο του και τον κοιτάζει με όλη αυτή τη γλύκα της αγάπης στο βλέμμα της… Και ο πρόεδρος πλησιάζει… Και κείνος αφήνει σιγά σιγά το χέρι του από το όπλο.

Ήταν ένας στόχος που θέλησε περισσότερο από τα πάντα, ένας στόχος που επένδυσε σε αυτόν πέντε χρόνια από τη ζωή του, ένας στόχος που θα άπλωνε τη φήμη του σε όλο τον κόσμο, ένας στόχος που θα τον έκανε επιτέλους σημαντικό, κι ήταν στο χέρι του να γίνει. Κι όμως δεν μπόρεσε να το κάνει γιατί, εκείνη η γιαγιάκα ήτανε τόσο γλυκιά που δεν ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο μπροστά της.

Το όνομά του είναι Άρθουρ Μπρέμερ και ο πρόεδρος που θα σκότωνε για να γίνει διάσημος, άρα σημαντικός όπως πίστευε ο ίδιος, ήταν ο Νίξον. Έφτασε όμως ένα άγγιγμα αγάπης, ένα αληθινό άγγιγμα αγάπης, που ξυπνάει μέσα μας όλα εκείνα τα συναισθήματα της τρυφερότητας, της φροντίδας, του “νοιάζομαι για σένα”, για να αλλάξει ακόμη και τη ροή της ιστορίας. Τόση είναι η δύναμη της αγάπης. Της αγάπης που εκφράζεται στην πράξη, έστω και με ένα άγγιγμα! Τόση είναι η δίψα μας για αγάπη, αληθινή αγάπη που μας εκφράζουν οι άλλοι με τις πράξεις τους…

Ο δολοφόνος μας πέρασε άλλα δύο χρόνια σχεδιάζοντας τον επόμενο φόνο. Το Μάιο του 1972, πυροβόλησε τον κυβερνήτη Γουάλας τον οποίο τραυμάτισε βαριά αφήνοντάς του μόνιμο πρόβλημα κινητικότητας. Τόση είναι η δύναμη της έλλειψης της αγάπης, της αληθινής αγάπης που εκφράζεται στην πράξη.

Η αγάπη είναι τέχνη. Και σαν τέχνη μαθαίνεται. Ίσως σκεφτείτε πως η τέχνη της αγάπης είναι δύσκολη. Ναι, είναι. Μα ταυτόχρονα είναι και τόσο εύκολη. Είναι εύκολη γιατί όλο μας το είναι την αναζητά. Είναι “το ενεργό συστατικό” όπως λέει ο Άλαν Κοέν που κάνει τη ζωή να λειτουργεί και να αξίζει να τη ζεις!

Βένα Καλογήρου

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1512549836204{background-color: #333333 !important;}”][vc_column][ultimate_heading main_heading=”Θέλεις να ενημερώνεσαι;” main_heading_color=”#ffffff” sub_heading_color=”#ffffff” main_heading_font_size=”desktop:30px;” main_heading_line_height=”desktop:60px;” margin_design_tab_text=”” sub_heading_line_height=”desktop:30px;”]

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για τα σεμινάρια του ΑποφασίΖω και για όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει,
συμπλήρωσε τη φόρμα

[/ultimate_heading][vc_column_text][vfb id=’52’][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates required







Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500