ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Τι αξίζει τελικά στη ζωή;

Τι αξίζει τελικά στη ζωή;Μερικές ώρες μόνο μετά τη λήξη του υπέροχου σεμιναρίου ΔΙΩΞΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΣΟΥ ΤΩΡΑ, είμαι σε μια παράξενη και ευσυγκίνητη θα έλεγα διάθεση (ίσως λόγω των ημερών) και νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου με όσους έχουν την ευγενή καλοσύνη και τη διάθεση να τις διαβάσουν.

Τον τελευταίο καιρό προβληματίζομαι όλο και πιο συχνά, αναζητώντας απαντήσεις σε θέματα ζωής, κάνοντας στον εαυτό μου όλο και πιο σκληρές ερωτήσεις.

Έκανες πολλά στη ζωή σου Αντώνη, μου λέω. Ποια όμως από αυτά άξιζαν τον κόπο; Ποια είχαν νόημα; Ποια σε έκαναν περήφανο καπετάνιο της ζωής; Ποια σε έκαναν να λες «αν ξαναζούσα το ίδιο ταξίδι θα ήθελα να κάνω;». Μήπως τα χρήματα που κέρδισες, τα ταξίδια σ’ ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο που έκανες, η οικογένεια που έφτιαξες, η μέθοδος αυτοεξέλιξης που δημιούργησες, τα γλέντια που έκανες, οι αποτυχίες που είχες, οι έρωτες της ζωής σου, οι καταστροφές και οι επιτυχίες που δημιούργησες, ποια απ’ όλα αυτά;

Κι όσο περισσότερο αναρωτιέμαι, τόσο πιο σίγουρος είμαι για την απάντηση.

Όλη αυτή η πολυτάραχη, γεμάτη σχεδόν από τα πάντα, πορεία μου μέχρι σήμερα δεν σημαδεύτηκε ούτε από τα λεφτά, ούτε από τις επιτυχίες, ούτε από τις αποτυχίες, ούτε από τα ταξίδια, ούτε από τις νίκες, ούτε από τις ήττες, αλλά ούτε κι από τα συναισθήματα που όλα αυτά με έκαναν να νιώσω.

Παρ’ όλο που από μικρός ήθελα και την επιτυχία και τα ταξίδια και τα χρήματα και τις νίκες, όλα αυτά τώρα ξέρω πως τα ήθελα λόγω της έλλειψης. Της υλικής έλλειψης από τη μια και της έλλειψης της αληθινής γνώσης από την άλλη.

Τώρα πια πιστεύω ότι ξέρω ποιο ήτανε το νόημα όλης αυτής της πορείας.

ΟΛΑ όσα δημιούργησα (καταστροφές κι επιτυχίες) υπήρξαν πολύτιμα δώρα στο μέχρι σήμερα ταξίδι μου. ΟΛΑ με έμαθαν, ΟΛΑ, επώδυνα και χαρούμενα, μου χάριζαν και από κάτι πολύτιμο, έστω κι αν εγώ χρειάστηκα πολλά χρόνια κάποιες φορές για να το δω. Με έμαθαν, σιγά σιγά και κάποιες φορές πολύ επώδυνα, να ξεχωρίζω το ασήμαντο και το πρόσκαιρο από το σημαντικό και το μόνιμο.

Ποιο πιστεύω λοιπόν ότι είναι το σημαντικό;

Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ!!! ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΠΩΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Ναι, έμαθα να αναγνωρίζω το ψεύτικο από το αληθινό. Να αναγνωρίζω την απελπισμένη προσπάθεια των πολλών να αγαπηθούν γι’ αυτά που κατέχουν, επειδή ποτέ δεν αναγνώρισαν την ομορφιά της καρδιάς τους. Κι’ αυτό που βγάζουν, ζουν και βιώνουν, είναι ψεύτικο και πονάει πολύ. Και πονάει γιατί είναι ένα με το δηλητήριο της μοναξιάς. Στην πραγματικότητα ξέρουν ότι, στη δύσκολη στιγμή, ή ακόμα χειρότερα στο τέλος, θα είναι μόνοι.

Όμως έμαθα να αναγνωρίζω κι εκείνους που μπορούν να κοιμούνται με χαμόγελο γιατί η καρδιά τους είναι ελεύθερη να αγαπήσει και να αγαπηθεί, χωρίς να πιστεύει ότι έχει ανάγκη από φτιασίδια και πλουμίδια για να αγαπηθεί. Κι’ αυτό που βγάζουν, ζουν και βιώνουν, έχει αλήθεια αυθεντικότητα και αξία για όλους μας. Κι ο βασικός λόγος γι’ αυτό είναι η βαθειά πίστη τους ότι ποτέ δεν θα είναι μόνοι. Νιώθουν και ξέρουν ότι υπάρχουν κάποιοι που είναι και θα είναι για πάντα δίπλα τους.

Δεν υποστηρίζω πως οι αληθινοί δεν πονάνε. Ούτε πιστεύω ότι δεν έχουν στιγμές που λυγάνε. Πιστεύω όμως βαθειά ότι η αγάπη που έχει γεμίσει τη καρδιά τους, τους προσφέρει μια μόνιμη προστασία και μια μόνιμη ροή βάλσαμου τις δύσκολες στιγμές της ζωής τους, με τη παρουσία των ανθρώπων που τους αγάπησαν και τους αγαπάνε.

Όλα αυτά που έζησα μέχρι σήμερα λοιπόν, είχαν αξία ΜΟΝΟ στο βαθμό που με βοήθησαν να καταλάβω, να μάθω και να συνειδητοποιήσω την αξία του βιώματος της ενότητας και της αγάπης.

Κανείς μας δε μπορεί να γίνει ευτυχισμένος χωρίς αγάπη. Κανείς μας δεν αξίζει να πεθαίνει μόνος του. Κανείς μας δεν πρέπει να οδηγήσει τη ζωή του μέσα από τα δύσβατα μονοπάτια του εγωισμού που διαχωρίζει αντί να ενώνει. Κανείς μας δεν αξίζει να ζήσει για τα πράγματα, είτε αυτά είναι χρήματα και πλούτη, είτε είναι αναγνώριση, κύρος, γλέντια, οικογενειακή ή κοινωνική αποδοχή, είτε είναι οτιδήποτε πρόσκαιρο. Όλα αυτά έχουν νόημα και αξία ΜΟΝΟ όταν είναι απλά ένα βοήθημα για να ελευθερωθείς από την άγνοια και το εγώ. Έχουν νόημα ΜΟΝΟ όταν γίνουν απλοί υπηρέτες των αξιών της υπέροχης καρδιάς σου. Όταν σου κάνουν απλά πιο εύκολο το δρόμο για να πάρεις και να δώσεις ΑΓΑΠΗ!!!

Άκου την καρδιά σου και προχώρα.

Αυτές τις γιορτές, ακόμα κι αν όσα έχεις δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες σου, μοιράσου τα με αγαπημένους και άγνωστους. Αυτά που θα πάρεις θα είναι πιο σημαντικά και πιο πολύτιμα από αυτά που ίσως στερηθείς.

Μπορεί να μην πιστεύεις αυτό που σου λέω. ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ!!! Πού ξέρεις, ίσως και να έχω δίκαιο…

Αντώνης Καλογήρου

 

 

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates required







Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500