ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Υπάρχει και αυτή η πλευρά της ζωής…

Υπάρχει και αυτή η πλευρά της ζωής…

 

Οι φλόγες και οι πυρκαγιές έχουν σβήσει. Δεν έμειναν και πολλά να καούν. Παρανάλωμα έγινε η φύση της Βόρειας Εύβοιας. Και θα μου πεις, για νέο μας το λες; Το ξέρουμε. Τον βιώσαμε όλοι τον πύρινο εφιάλτη στην καρδιά του καλοκαιριού. Άλλοι δια ζώσης και οι περισσότεροι από το διάφορα μέσα.

 

Πέρασαν ήδη πάνω από δύο μήνες από τότε. Τα καμένα σπίτια έχουν μείνει καμένα, τα περισσότερα τουλάχιστον. Πολλοί συνάνθρωποί μας, υποδέχθηκαν βοήθεια. Πολλοί άλλοι ακόμη την περιμένουν. Τώρα ξεκινάει ο αληθινός αγώνας. Τώρα που δειλά-δειλά μπαίνουμε στον χειμώνα. Τα πρώτα κρύα και οι βροχές ήδη χτύπησαν. Οι άνθρωποι των περιοχών αυτών παραμένουν εκεί. Παραμένουν γιατί το νιώθουν «σπίτι» και ας μην το «έχουν», άλλοι καθόλου και άλλοι όχι όπως πριν.

 

Δεν είναι σαφώς ώρα για ψυχοπλάκωμα από όλο αυτό. Απεναντίας. Αφενός αυτό που χρειάζεται να τονιστεί είναι πως το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει και ο κίνδυνος της επιδείνωσης του καιρού, το κάνει ακόμη μεγαλύτερο. Κι αυτό γιατί είναι απαραίτητο να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις βοήθειας που «ξεθώριασαν» με την «αλλαγή της επικαιρότητας».

 

Αφετέρου άξιο αναφοράς είναι επίσης πως μέσα στη «μαυρίλα» – κυριολεκτικά και μεταφορικά, διαφαίνεται φως, επί της ουσίας. Αφορμή εκκίνησης ήταν τα «ρούχα» του καλοκαιριού. Με τη βοήθεια δεκάδων ανθρώπων από όλη την Ελλάδα ο Σύλλογος «Τρόπος Ζωής» συνέλεξε δεκάδες κούτες με ρούχα, τρόφιμα μακράς διαρκείας, ηλεκτρολογικό υλικό και πολλά ακόμα απαραίτητα πράγματα που ζητήθηκαν.

 

Δύο λεβέντες, απόφοιτοι του ΑποφασίΖΩ και βασικά μέλη του Συλλόγου «Τρόπος Ζωής», με πολύ μεγάλη καρδιά και ψυχή, ο Μιχάλης και ο Μιχάλης, αρχές του Σεπτέμβρη ολοκλήρωσαν αυτοπροσώπως την αποστολή αναγκαίων ρούχων στις Ροβιές Ευβοίας. Τέσσερις ώρες πήγαινε, άλλες τέσσερις έλα, με ίδιον μεταφορικό μέσον και με περίσσεια διακριτικότητας και νοιαξίματος προς τους εν ανάγκη συνανθρώπους, παρέδωσαν τα ρούχα που με μεράκι συνέλεξαν και συσκεύασαν δεκάδες άλλοι καθημερινοί «ήρωες» του Συλλόγου Τρόπου Ζωής.

 

Όταν έφτασαν εκεί, ήξεραν ήδη πως δεν θα τελείωνε εκεί η αποστολή. Από εκεί ξεκινούσε. Αφού είδαν, ένιωσαν και έδωσαν, με τη βοήθεια μιας τοπικής γιατρού έμαθαν για τα εξατομικευμένα προβλήματα και τις ανάγκες ορισμένων οικογενειών, και επιστρέφοντας κατέθεσαν την εμπειρία τους συνοδεία των πολύτιμων πληροφοριών που θα τροφοδοτούσαν τη συνέχεια.

 

Η έμπνευση από την ιστορία των Μιχάληδων άγγιξε πολλούς και αφού κατατέθηκαν ιδέες για το πως μπορούμε να βοηθήσουμε περαιτέρω, τρία ακόμα εξαίσια πλάσματα, έβαλαν κι αυτοί πλάτη. Σε συνεργασία με τους Μιχάληδες, η Μάρθα, η Ρένα και ο Κωνσταντίνος, με όπλο την ανθρωπιά, τον σεβασμό και τη διάθεση για δόσιμο «καρδιάς», επικοινώνησαν με κάθε έναν από τους πληγέντες των οποίων δόθηκαν οικειοθελώς τα στοιχεία και φρόντισαν να βοηθηθούν και να καλυφθούν οι ανάγκες αυτών που είχαν εξακριβωμένα πρόβλημα.

Όλο το καλοκαίρι λοιπόν, η δράση της συγκέντρωσης χρημάτων που προήλθε από τη γενναιοδωρία και άλλων «ηρώων» της διπλανής πόρτας, προκειμένου να βοηθηθούν οι πληγέντες των πυρκαγιών, έπιασε τόπο.

 

Αγοράστηκαν, απεστάλησαν και εγκαταστάθηκαν συγκεκριμένα, δύο ψυγεία, μια κουζίνα, ένα σύστημα κλιματισμού, ένα πλυντήριο και δύο φορητοί υπολογιστές.

 

Και δεν έχει και τόση σημασία τι προσφέρθηκε. Ούτε ποιοι ήταν εκείνοι που βοηθήθηκαν. Περισσότερο σημασία έχει ότι εκδηλώθηκε πηγαίο, ανιδιοτελές νοιάξιμο. Ότι προσφέρθηκε βοήθεια επί της ουσίας. Ότι όλο αυτό συνοδεύτηκε από ατόφια, αγνή, αληθινή αγάπη. Ότι υποστηρίχθηκε ο συνάνθρωπος μας, ο γείτονας μας, αυτός που εύκολα θα μπορούσε ο καθένας μας να είναι στη θέση του.

 

Στο καθημερινό πλυντήριο λοιπόν των αμέτρητων αρνητικών νέων που σπείρουν φόβο, τρόμο και διχασμό, επιλέξαμε να δημοσιεύσουμε αυτή την πρωτοβουλία. Για να αρχίσουμε να ισορροπούμε αυτήν την ζυγαριά των «κακών» και των «καλών» γεγονότων. Για να εμπνέουμε και άλλους να μπουν στη δράση, καθώς η ζυγαριά των γεγονότων που προβάλλονται, αυτήν την στιγμή γέρνει «μονόπατα» προς τα άσχημα. Καιρός πια να αρχίσουμε να την φέρνουμε στα ίσα, γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρά της ζωής και πιστεύουμε ακράδαντα πως εκείνη έχει ομορφιά, χαρά και αγάπη και την αξίζουμε όλοι…

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ήρωες «Τροποζωίτες» που έκαναν την αγάπη τους πράξη.

Σεβόμαστε την επιλογή όλων των ανθρώπων αυτών να παραμείνουν ανώνυμοι και τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας!

Θέλεις να ενημερώνεσαι;

Αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι για το σεμινάριο ή να ενημερώνεσαι για τα σεμινάρια του ΑποφασίΖω και για όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει, συμπλήρωσε τη φόρμα

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates required







Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500