ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Όταν η επανάληψη δεν είναι η μήτηρ πάσης μαθήσεως

Είναι φανερό ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε κακή οικονομική κατάσταση. Όμως, οι βασικές αρχές της οικονομικής υγείας είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλές: ξόδευε λιγότερα απ’ όσα βγάζεις και επένδυε τη διαφορά για επιπλέον εισόδημα. Όλοι μας ξέρουμε ότι πρέπει να ζούμε μέσα στα όρια που μας επιτρέπει το εισόδημά μας, να αποταμιεύουμε για τις δύσκολες μέρες και για τη σύνταξή μας.

Αλλά εδώ προκύπτουν κάποια ερωτήματα: Αφού γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για να διαχειριστούμε τα οικονομικά μας συνετά, γιατί μόνο τόσο λίγοι από εμάς το εφαρμόζουν; Αν η οικονομική συμπεριφορά μας μας προκαλεί τόσο άγχος, γιατί δεν κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε ότι είναι καλό να κάνουμε; Είναι λογικό να συνεχίζει κανείς να κάνει τις ίδιες καταστροφικές οικονομικές επιλογές ξανά και ξανά ενώ γνωρίζει ότι πρέπει να τις σταματήσει;

Η αλήθεια όμως είναι, ότι αυτή η αυτοκαταστροφική συμπεριφορά έχει νόημα και είναι απόλυτα λογική όταν καταλάβουμε τι είναι αυτό που την προκαλεί. Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι όλες μας οι οικονομικές αποφάσεις και πράξεις πατάν επάνω στις πεποιθήσεις που έχουμε για το χρήμα.

Στο σεμινάριο “η Δυναμική του Χρήματος” φωτίζουμε και φέρνουμε στην επιφάνεια τις πεποιθήσεις, τις σκέψεις και τις συμπεριφορές που έχουμε για το χρήμα και πώς μπορούμε να επαναπρογραμματίσουμε το νου μας στο συγκεκριμένο θέμα ώστε να σκέφτεται με τρόπους που θα φέρουν ουσιαστική αναβάθμιση στα οικονομικά μας και άνοιγμα στην οικονομική αφθονία.

Είναι πολύ σημαντικό το ζήτημα των χρημάτων γιατί επηρεάζει τη ζωή μας σε βάθος και σε εύρος. Η σχέση με τα χρήματα είναι σχέση που διαρκεί μία ζωή. Χαρακτηρίζει την ταυτότητά μας, διαμορφώνει τη στάση μας απέναντι σε όλη μας τη ζωή.  Η επιτυχία, η ελευθερία, η επιθυμία, η δύναμη, το κύρος, η εργασία, η ιδιοκτησία: αυτές οι έννοιες που κυριαρχούν στη ζωή μας ορίζονται, για τους περισσότερους ανθρώπους, σε σχέση με το χρήμα.

Έχουμε μάθει ότι τα οικονομικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με δύο τρόπους μόνο. Είτε με το να αποκτήσω πρόσβαση σε περισσότερα χρήματα ή ελαττώνοντας τα έξοδα. Όταν όμως ανησυχούμε για τα χρήματα, οι ανησυχίες έχουν να κάνουν όχι μόνο με αυτό που συμβαίνει στον τραπεζικό μας λογαριασμό, αλλά και με αυτό που συμβαίνει μέσα στο μυαλό μας. Η αντιμετώπιση της ανησυχίας μας  για τα χρήματα είναι πολύ διαφορετική από την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων και για να οδηγηθούμε σε μια οριστική λύση των οικονομικών μας προβλημάτων χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε και τα δύο.

Τα χρήματα δεν είναι παρά ένας ουδέτερος μηχανισμός συναλλαγής. Από μόνα τους δεν είναι τίποτα. Απλά καταγράφουν το ύψος του χρέους ή της πίστωσης. Από ψυχολογικής πλευράς όμως τα χρήματα είναι πολλά διαφορετικά πράγματα. Στο ένα άκρο, κάποιος μπορεί να βλέπει τα χρήματα σαν ένα είδος θεού, ενώ στο άλλο άκρο, κάποιος μπορεί να βλέπει τα χρήματα σα πηγή κακών. Συνήθως αυτοί οι τελευταίοι αποτυγχάνουν στον οικονομικό τομέα αντλώντας από αυτή την αποτυχία κάποιο βαθμό δικαίωσης. Άλλοι πάλι, και είναι πολλοί αυτοί, νιώθουν πως δεν τους αφορά να απασχολούνται γενικά με τα χρήματα.

Αυτό που μπορούμε και είναι απαραίτητο για το δικό μας  όφελος να κάνουμε είναι να απελευθερωθούμε από την αμφιβολία και τη σύγχυση και να δούμε τα χρήματα όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται. Για τη δική μας ευημερία αλλά και για όλη την κοινωνία είναι καλό να ανασχηματίσουμε και να βελτιώσουμε τη σχέση μας με τα χρήματα. Είναι ανάγκη να αποβάλλουμε τα συμπλέγματα που μας μπλοκάρουν ή δεν μας βοηθούν.

Όμως, πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό;;;

Το χρήμα είναι μια ενέργεια με τεράστια δυναμική. Είναι σημαντικό λοιπόν να γνωρίζεις τις ιδιότητες αυτής της ενέργειας, τον τρόπο που λειτουργεί και τον τρόπο που μπορείς να τη χειριστείς. Ο χειρισμός της «δυναμικής του χρήματος» μπορεί να σε κάνει πραγματικά πλούσιο! Όταν γνωρίζεις πώς να συντονιστείς μαζί της, τότε μπορείς  να δημιουργήσεις όσα επιθυμείς για σένα και τους συνανθρώπους σου. Υπάρχει τρόπος, υπάρχουν οι τεχνικές, υπάρχει η γνώση, υπάρχει μία μέθοδος που μπορεί να σε οδηγήσει βήμα βήμα σε όλα όσα επιθυμείς!

αλέξιος βανδώρος

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates required







Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500