ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Εγκέφαλος και φαντασία!

«Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση».

«Η λογική θα σε πάει από το Α στο Β. Η φαντασία θα σε πάει παντού».

– Αλβέρτος Αϊνστάιν, 1879-1955, Φυσικός

 

Σκέψη 01

Σκέψου ένα μπλε σκύλο να οδηγεί ένα αυτοκίνητο ή μία ροζ γάτα να κάνει μονόζυγο… Πώς γίνεται πράγματα που δεν έχουμε δει ποτέ, να έχει ο εγκέφαλος τη δυνατότητα να τα συνθέσει;

 

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει μία εκπληκτική δυνατότητα να μπορεί να συνθέτει εικόνες και να δημιουργεί μία άλλη πραγματικότητα.

 

Σκέψη 02

Η Βρετανίδα επταθλήτρια Τζέσικα Ένις κάθεται αναπαυτικά στον καναπέ της και φαντάζεται με κάθε λεπτομέρεια την επικείμενη εμφάνισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Δημιουργεί στο νου της ολόκληρη τη σκηνή: την είσοδό της στο στάδιο, τη στιγμή που ξεκινά να αγωνίζεται, την επίδοσή της, τα δευτερόλεπτα που ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

 

Έπειτα από μήνες η παραπάνω ονειρική εικόνα γίνεται πραγματικότητα: η ίδια κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο σημαντικότερο αθλητικό γεγονός παγκοσμίως και κερδίζει παράλληλα τον τίτλο της καλύτερης αθλήτριας στην Ευρώπη για το 2012. Η Ένις είναι μία μόνο από τους πολλούς κορυφαίους αθλητές οι οποίοι γνωρίζουν καλά ότι δεν είναι απαραίτητη μόνο η εκγύμναση του σώματος για να ξεχωρίσουν αλλά και του πνεύματος.

 

Τι κάνουν για αυτό; Λίγο πριν μπουν στο στάδιο κλείνουν τα μάτια, συγκεντρώνονται, αδειάζουν το κεφάλι τους από τις άχρηστες σκέψεις και επικεντρώνονται σε αυτό που πρόκειται να συμβεί. Με το νου τους προετοιμάζουν σταδιακά το έδαφος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Χωρίς στρες, δίχως λάθη.

 

Αυτό που στην αρχή μοιάζει μόνο με πιθανότητα με την επανάληψη γίνεται σιγά σιγά πίστη. Και όταν η πίστη μετατραπεί σε βαθιά πεποίθηση, τότε μαγικά πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν… Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Η νίκη έρχεται. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται «δημιουργικός οραματισμός» ή «νοερή απεικόνιση». Πρόκειται για μια μέθοδο επιστημονικά τεκμηριωμένη, που θέτει τον εγκέφαλο στην υπηρεσία των μελλοντικών μας στόχων.

 

Σκέψη 03

Αρκεί όμως μόνο η φαντασία για τη μετάβαση από τη νοερή σύλληψη στην υλοποίηση;

Με ποιον τρόπο δίνεις την κατάλληλη εντολή στο υποσυνείδητο;

Πώς θα μπορούσες να εφαρμόσεις κι εσύ αυτή τη μέθοδο προκειμένου να ξεπεράσεις εμπόδια και να δεις τα όνειρά σου να πραγματοποιούνται;

 

Στο ΑποφασίΖΩ πιστεύουμε βαθιά πως είμαστε στην κυριολεξία οι δημιουργοί της ζωής μας, αλλά χωρίς να γνωρίζουμε συνειδητά την τέχνη της δημιουργίας.

 

Για αυτό το λόγο έχουμε δημιουργήσει το μοναδικό σεμινάριο «Τα μυστικά του οραματισμού». Ένα βιωματικό διήμερο σεμινάριο με τις γνώσεις του οποίου θα γίνεις ο μάγος της ζωής σου!

 

αλέξιος βανδώρος

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για τα σεμινάρια του ΑποφασίΖω και για όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει,
συμπλήρωσε τη φόρμα


Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates required







Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500