ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Ήταν μια απέραντη ομορφιά!!!

Ήταν μια απέραντη ομορφιά!!!Το ξεκίνημα έγινε από έναν ασυμβίβαστο άνθρωπο που δεν μπόρεσε ποτέ να χωρέσει το πνεύμα του, ελεύθερο και δημιουργικό, αλλά και τον εαυτό του ολόκληρο μέσα στα πλαίσια που έχουμε μάθει οι περισσότεροι να στριμώχνουμε τον εαυτό μας του τύπου “μέχρι τόσο μπορείς να κάνεις”.

Η Σήλια, αυτό είναι το όνομά της, μπορούσε κάθε φορά να κάνει το παραπάνω και από την πανεπιστημιακή έδρα αλλά και μετά. Αφού άφησε την έδρα, που να ησυχάσει, γράφει το εκπληκτικό της βιβλίο: “Μαθήματα εκτός ύλης”.

Σε πρώτη φάση τα “Μαθήματα εκτός ύλης”, βάζουν φωτιά στο μυαλό και την καρδιά του Αντώνη και η φωτιά προχωράει στη Μαρία, τη Ντόρα, τη Βούλα, την Αρετή, την Ιωάννα… και αποφασίζουν το ακατόρθωτο! Μια ομάδα που – εκτός από τη μοναδική Μαρία – δεν είχε καμία απολύτως σχέση, εμπειρία, μαθητεία με το θεατρικό σανίδι, να κάνει τα “Μαθήματα εκτός ύλης” θεατρική παράσταση!

Ο ενθουσιασμός, η αμφιβολία, η αγωνία, το χτυποκάρδι, το “πάμε!”, το κέφι, το πίσω, το μπρος… όταν η ψυχή και το σώμα γεννάει, όλα αυτά τα συναισθήματα χορεύουν μέσα της. Το ίδιο και σ’ αυτήν την ομάδα. Και γέννησαν την ωραιότερη, την εκπληκτικότερη, την ιδιαίτερη, τη μοναδική αυτή παράσταση!

Ναι, ήταν όλες τους μια φωτιά – η κάθε μία με το δικό της τρόπο. Και δεν άφησαν κανένα μυαλό, καμία καρδιά που να μην την πυρπολήσουν. Κάποιες “παλιές καραβάνες ” του θεάτρου από κάτω είπαν: “Μα, δεν γίνεται τέτοια παράσταση από ανθρώπους που δεν έχουν ξανά ασχοληθεί… αυτό είναι θαύμα!”

Ναι, αυτές οι γυναίκες ξέρουν να γεννάνε θαύματα! Η κάθε μία ξεχωριστά, για τον εαυτό της και όλες μαζί σαν ομάδα. Δύσκολη γέννα, χρειάστηκε να τα δώσουν όλα. Αλλά αυτό που δημιούργησαν έγραψε μέσα μας και θα μείνει μέσα μας για πολύ καιρό.

Όσον αφορά εμένα, αυτό που κρατάω με ευλάβεια μέσα μου, δεν είναι το θαύμα της παράστασης. Είναι όλη εκείνη η συγκίνηση και τρυφερότητα μαζί, που με έκαναν να νιώσω την προηγούμενη μέρα και πριν από την παράσταση, όταν τις έβλεπα τόσο ευάλωτες και δυναμικές μαζί να δίνουν την τελική μάχη με τους θεούς και τους δαίμονες μέσα τους… με τις αμφιβολίες και τα θέλω τους, να κάνουν το βήμα πίσω και να ορμάνε πάλι μπροστά. Αυτό θαύμασα σε εσάς, υπέροχές μου. Ήσασταν εκπληκτικά όμορφες γιατί ήσασταν υπέροχα ανθρώπινες. Κι αυτό πιστεύω ότι είναι το θαύμα αυτού του κόσμου. Το θαύμα που δημιουργεί τα άλλα θαύματα.

Γίνατε ευάλωτες, πήρατε όλους τους δυναμίτες από τα συναισθήματά σας αγκαλιά και τολμήσατε και προχωρήσατε και, γεννήσατε το θαύμα!!

Ιωάννα, πόσο απολαυστική ήσουν, νομίζω ότι κάθε φορά που θα ακούω παραμύθι με λύκο θα είσαι κι εσύ εκεί!

Αρετή, ήσουν τέλεια, κατάφερες να συντονίσεις τους ρυθμούς της ταχύτητας!

Βούλα, απίστευτη η κυριαρχία σου, ήσουν ακριβώς ο ρόλος σου. Υπέροχη!

Ντόρα, θα θυμάμαι για πάντα ένα ξανθό πλάσμα τσουρουφλισμένο από τον ήλιο να του λέει, “παράτα με, δεν το κουνάω από εδώ αν δεν το μάθω όλο”. Υποκλίνομαι!

Μαρία, τόσο ταλέντο, ευφυΐα, δημιουργικότητα, καλοσύνη κι ένα σωρό άλλα σημαντικά και πολύτιμα στριμωγμένα σε ένα μικροκαμωμένο, ντροπαλό και πολύ όμορφο πλάσμα. Μας μάγεψες! Εύχομαι όλος ο κόσμος να αγγιχτεί από τη μαγεία σου!

Ένα μεγάλο, πολύχρωμο, ευχαριστώ από την καρδιά μου!
Βένα Καλογήρου

 

 

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates requiredΕπικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500