ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Η Κέιτι του τσίρκου

Η Κέιτι από τότε που γεννήθηκε ζούσε μέσα στο τσίρκο. Όταν δεν συμμετείχε στην παράσταση, περνούσε τον καιρό της μέσα σ’ ένα μικρό κλουβί. Όταν ήταν μέσα στο κλουβί της, έκανε δέκα βήματα μέχρι να φτάσει στη μία άκρη του κλουβιού και άλλα δέκα μέχρι την άλλη.

Ζούσε έτσι για αρκετά χρόνια. Κάποια στιγμή, επειδή το τσίρκο δεν πήγαινε καλά οικονομικά, ο διευθυντής αποφάσισε να ελευθερώσει την αρκούδα. Την πήγε στο δάσος και άνοιξε την πόρτα του κλουβιού. Η αρκούδα βγήκε αργά αργά, κοίταξε γύρω της και άρχισε να περπατάει με το βαρύ της βήμα. Επιτέλους ήταν ελεύθερη και μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει!

Έκανε λοιπόν τέσσερα, έξι, οχτώ, δέκα βήματα και, ύστερα έστριψε και άρχισε να κάνει πάλι δέκα βήματα προς τα πίσω και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο…

Η αρκούδα η Κέιτι ήταν ελεύθερη να ζήσει έξω από το κλουβί της, αλλά δεν το έκανε. Συνέχιζε να κάνει αυτό που είχε μάθει, 10 βήματα μπρος, 10 πίσω και πάλι απ’ την αρχή!

Αυτό ήταν το σενάριο που είχε γράψει για τη ζωή της σ’ εκείνα τα μικρά της χρόνια, αυτό υπήρχε, αυτό πίστευε, αυτό ζούσε!

Μπορούν αυτά τα σενάρια που μας περιορίζουν σαν κλουβιά πολλές φορές, ν’ αλλάξουν και να ζήσουμε ελεύθερα, όμορφα κι ευτυχισμένα;

Για την Κέιτι την αρκούδα ίσως είναι λίγο επώδυνο. Η ίδια η φύση θα την σπρώξει να αναγνωρίσει το ποια στ’ αλήθεια είναι, να βιώσει τη δύναμή της, την ελευθερία, το να μπορεί να κάνει αυτά που την ικανοποιούν και έτσι σιγά σιγά θα αλλάζει μέσα της εκείνο το σενάριο που είχε γράψει για τη ζωή της σ’ εκείνα τα μικρά της χρόνια.

Κι εμείς; Τι κάνουμε με αυτά τα σενάριά μας; Μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά; Μπορούμε να τα αλλάξουμε; Είναι δύσκολο, είναι εύκολο; Μπορούμε να βιώσουμε τον αληθινό εαυτό μας χωρίς τους προσωπικούς μας περιορισμούς; Τη δύναμή μας μέσα στο περιβάλλον μας; Την ικανοποίηση στη ζωή έτσι όπως εμείς τη ζητάμε;

Και η απάντηση είναι ναι! Η γνώση υπάρχει, ο τρόπος υπάρχει, εμείς χρειάζεται μόνο να μπούμε στη διαδικασία και να κάνουμε τη γνώση πράξη. Κι είναι εύκολο, κι είναι ωραίο, γιατί το θέλει η καρδιά σου. Κι όταν η καρδιά σου είναι μαζί σου, ο δρόμος για την αλλαγή είναι ευχάριστος και εύκολος και γρήγορος.

Βένα Καλογήρου

 

 

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates required







Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500