ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Μερικές σκέψεις με θέα το Grand Canyon…

Μερικές σκέψεις με θέα το Grand CanyonΚοιτάζοντας το Grand Canyon, έναν εκπληκτικό γεωφυσικό σχηματισμό, σε πιάνει δέος από το μέγεθός του και από τη μικρότητα του ανθρώπου μπροστά στο μεγαλείο της φύσης. Από την άλλη όμως μόλις είχα περπατήσει το “skywalk”, ένα ανθρώπινο τεχνολογικό θαύμα που επιτρέπει να περπατάμε πάνω σε ένα πεταλοειδές από μπαλκόνια μερικές χιλιάδες μέτρα στον αέρα πάνω από το φαράγγι. Το γυάλινο δάπεδο αποτελεί μία άσκηση φόβου καθώς κυριολεκτικά πατάω στον αέρα με το κενό από κάτω. Αν και έχω κάνει κάτι παρόμοιο παλιότερα στο Τορόντο και στη Σαγκάη μέσα σε ουρανοξύστες, αυτή η εμπειρία ήταν διαφορετική.

Η αντιδιαστολή φύσης και ανθρώπινης κατασκευής, καθώς και το τεράστιο υψόμετρο αποτελούν παράγοντες έξτρα φόβου. Έχω υψοφοβία από μικρός και την καταπολεμάω σταδιακά, όπως για παράδειγμα με την κάθοδό μου προχθές από μία γυάλινη τσουλήθρα κυριολεκτικά κρεμάμενη στον αέρα ανάμεσα σε δύο ορόφους του ουρανοξύστη OYE Skyscape στο Λος Άντζελες. Γράφοντας αυτές τις γραμμές συνειδητοποιώ ότι είναι 12.00 το μεσημέρι, ημέρα Πέμπτη, δηλαδή 21.00 στην Ελλάδα όπου οι αγαπητοί συμμαθητές μου ολοκληρώνουν το τελευταίο μάθημα της ακαδημίας του “Φόβου”.

Σκάω ένα χαμόγελο μόνος μου για αυτό το “τυχαίο” γεγονός και απολαμβάνω άλλο ένα θαύμα! Μάλλον ήταν ο δικός μου δρόμος να ολοκληρώσω έτσι αυτή την τρίμηνη πορεία της ακαδημίας. Πριν πατήσω στο γυάλινο δάπεδο, σφίγγω ασυναίσθητα τη γροθιά μου και ψιθυρίζοντας το “ναι μπορώ”, περπατάω όλο το πέταλο απολαμβάνοντας μία θέα μοναδική που χρειάστηκε εκατομμύρια χρόνια για να δημιουργηθεί.

Νιώθω ευλογημένος που 15 χρόνια πριν ξεκίνησα τα αρχιτεκτονικά ταξίδια, μοιραζόμενος το πάθος μου με άλλους ανθρώπους μέσω του ArchiTravel (www.architravel.com). Γιατί μία εξαιρετική εμπειρία, όταν τη ζεις μαζί με άλλους ανθρώπους, γνωστούς και αγνώστους, με κοινά ενδιαφέροντα, έχει ακόμα περισσότερη αξία και ουσία!

Στο νου μου ήρθε ένα αγαπημένο μου ρητό:
“Ο κόσμος είναι ένα βιβλίο, και όσοι δεν ταξιδεύουν έχουν διαβάσει μόνο την πρώτη σελίδα…”

Αλέξιος Βανδώρος

 

 

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates required







Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500