ΑποφασίΖω. Ζω τη Ζωή που Θέλω

MENU

Πόσο ασφαλής νιώθεις μέσα στον κόσμο;

Πόσο ασφαλής νιώθεις μέσα στον κόσμο;“Η υγεία του πρώτου συναισθηματικού κέντρου (οστά, αρθρώσεις, αίμα, ανοσοποιητικό σύστημα, δέρμα) σχετίζεται με το πόσο ασφαλής νιώθεις μέσα στον κόσμο”

μας λέει η μοναδική Louise Hay. Και συνεχίζει:
“Το κλειδί για να απολαμβάνεις την υγεία σε αυτό το κέντρο είναι να εξισορροπείς τις δικές σου ανάγκες με εκείνες των σημαντικών για σένα ανθρώπων και ομάδων…
Ωστόσο, οι ανάγκες της ομάδας δεν πρέπει ποτέ να επισκιάζουν τις δικές σου ανάγκες, και ιδιαίτερα την υγεία σου.
Όταν δεν παίρνεις αυτό που χρειάζεσαι από τις σχέσεις ή τις δραστηριότητες στις οποίες επενδύεις σημαντικό μέρος του χρόνου σου, το σώμα και ο νους σου αρχίζουν να σου το λένε. Στην αρχή, τα σημάδια μπορεί να είναι απλά: κούραση, εξανθήματα, πόνοι στις αρθρώσεις.
Τα ήπια προβλήματα στο πρώτο συναισθηματικό κέντρο λειτουργούν σαν ένα καλό σύστημα συναγερμού, που σε προειδοποιεί όταν έχεις βγει εκτός πορείας…
Η αίσθηση της ανασφάλειας δεν προέρχεται απαραίτητα μόνο από τις σχέσεις σου με τους γύρω σου, αλλά και από τη σχέση σου με τον εαυτό σου”.

Η Λουίζα επισημαίνει ότι όταν δεν μπορείς να υποστηρίξεις εσύ τον εαυτό σου μέσα στον κόσμο αυτό έχει άμεση σχέση με την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού σου συστήματος… και το ονομάζει: “…στράγγισμα της εσωτερικής σου υποστήριξης.”

Δίνει πολλούς εντυπωσιακά αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να αναστρέψεις τα προβλήματα – μικρά ή μεγαλύτερα – σ’ αυτό το πρώτο συναισθηματικό κέντρο καθώς και πολλές διαφορετικές δηλώσεις ανάλογα την κάθε περίπτωση.

Κάποιες από τις δηλώσεις αυτές είναι:

“Απελευθερώνω με αγάπη το παρελθόν. Η ζωή είναι υπέροχη. Μέσα στην καρδιά μου τώρα όλα είναι καλά”.

“Φροντίζω στοργικά τον εαυτό μου και ξυπνώ μέσα μου καινούργια ζωή.”

Όλα είναι καλά, λοιπόν! Γιατί, κι αν δεν είναι, μπορούμε να τα κάνουμε!

 

Με αγάπη,
Βένα Καλογήρου

 

 

Ποιοι είμαστε

Επιλέξαμε τον τίτλο μας γνωρίζοντας πως το πρώτο βήμα για οτιδήποτε κάνουμε είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ να το κάνουμε. Η σημαντικότερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε είναι να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Γιατί πιστεύουμε βαθιά πως όλοι μας δικαιούμαστε, αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε τη ζωή που θέλουμε. Αρκεί να πάρουμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Περισσότερα

Εγγραφείτε για τα Νέα μας μέσω e-mail

* indicates required







Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖω – Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα, 115 23
210 6459500
info[at]apofasizo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑποφασίΖΩ - Α. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ

Πανόρμου 70-72, Αμπελόκηποι, Αθήνα

info@apofasizo.gr

Τηλ: 210 6459500